JULGE VIDEO ⟩ Mees haaras ilvesel kratist ja jagas talle õpetussõnu

Elu24
Copy
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: CBC News/ Chris Paulson

Kanada mees Chris Paulson naases suusatamast, kui kuulis kummalisi hääli kanalast. Meest ootas ees ebameeldiv üllatus ilvese näol, kes oli maha murdnud kaks kana.

Mees üritas küll ilvest kanalast välja hirmutada, kuid loom püsis kanalas, olukorrast kõigutamata. Julge mees haaras Eestis kaitseall oleva looma kratist kinni, et temaga pisut juttu ajada. Suu sulgi täis ei jäänud kasslasel muud üle, kui mees ära kuulata. 

«Ma kummardasin ja tõstsin ta ülesse nagu kodukassi,» rääkis mees CBC raadio intervjuusaates. Loom lasi end mehe sõnul kratist kinni võttes lõdvaks, kuna täpselt nii kannavad emasloomad ka oma poegi. Kanada mees pidas ilvesega tõsise vestluse. «Lähme vaatame kui palju kahju sa tekitasid, sõbrake,» räägib mees videos.

Urisemise saatel andis mees ilvesele õppetunni, justkui noomiks ta last. «Kas sa näed, kui löödud kõik on?», uuris mees ilveselt, kui nad astusid sisse nutvaid kanu täis kanalasse. Mees tõstis looma puuri ja toimetas ta metsa, et ta külarahvast edaspidi ei häiriks. Kasvades ülesse loomade keskel, ei tulnud kohtumine ilvesega tema jaoks sugugi üllatusena, kuid tegu oli kindlasti äreva hetkega, tunnistas mees. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles