FOTOD Bikiinikeeld: Saksamaa rannavollepaar boikoteerib suurt turniiri

Elu24
Copy
Saksamaa rannavõrkpallipaar Julia Sude  ja Karla Borger tahavad võistlustel ikka bikiine kanda.
Saksamaa rannavõrkpallipaar Julia Sude ja Karla Borger tahavad võistlustel ikka bikiine kanda. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Peter Weber/imago images / Beautiful Sports

Rahvusvaheline võrkpalliliit FIVB andis teada, et Katari pealinnas Dohas korraldatatakse 8. -12. märtsini 2021. aasta rannavõrkpalli World Touri etapp. Dohas jagatavad auhinnarahad on suured - 300 000 dollarit, etapp on ka üheks Tokyo OMi valikturniiriks.

Ühesõnaga raha, päike, kuum liiv...

Kõik ei ole siiski nii, nagu tavalistel rannavõrkpalliturniiridel. Organisaatorid nõuavad, et võistlejad kannaksid bikiinide asmel põlvpükse ja T-särke.

Suvi 2020. Julia Sude ja Karla Borger Düsseldorfi rannavolle turniiril.
Suvi 2020. Julia Sude ja Karla Borger Düsseldorfi rannavolle turniiril. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Kenny Beele via www.imago-images.de/imago images/Beautiful Sports/Scanpix

Saksamaa parim rannavolle duo, 33-aastane Julisa Sade ja 32-aastane Karla Borger andsid teada, et nemad turniiril kindlasti ei osale. Boikoti põhjuseks ongi niinimetatud bikiinikeeld.

«Me ei taha sellist asja toetada,» rääkisid vollenaised usutluses Der Spiegelile.

Rannavollepaar on pahane ka FIVB peale. 

«Pidime 24 tunni jooksul teada andma, kas oleme nõus võistlustel kandma kohustuslikku riietust. Kuid meile ei öeldud, kas selleks on T-särgid, sukkpüksid või jalgrattapüksid,» tõdes Borger.

Karla Borger ja Julia Sude Saksamaa meistrivõistlustel.
Karla Borger ja Julia Sude Saksamaa meistrivõistlustel. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Tom Bloch/imago images / Beautiful Sports/Scanpix

FIVB kinnitas riietumisreeglit Katari etapil, sest soovitakse austada kohalikke traditsioone. Katari riigiusk on islam, kuid suurema osa rahvastikust moodustavad sisserändajad.

«Meie ala on karm ja kurnav. Me pole harjunud nõutavas riietuses sellises kuumuses mängima,» sõnas Borger.

Dohas on märtsikuu keskmine temepratuur 30 kraadi, päevasel ajal on temperatuur veelgi kõrgem.

Sude ja Borger asuvad maailma edetabelis 16. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles