KURB VIDEO Toidukuller on pisarais: ma soovin, et inimesed saaksid aru, kui raske mu töö on

Elu24
Copy
Riley Elliot.
Riley Elliot. Foto: TikTok/ LiveFreeStudios

TikToki kasutaja Riley Elliot postitas platvormil südantlõhestava video, milles kirjeldab toidukullerina töötamise karmi reaalsust. Mees töötab kullerina Ameerika kullerfirmas UberEats, mis toimib samal põhimõttel, nagu siinsed toidu tellimise rakendused. Video on kogunud üle 2 miljoni vaatamise. 

«Ma soovin, et inimesed, kes koju süüa tellivad mõistaksid, milline on toidukulleri töö,» jutustab mees, pisarad silmist voolamas. «Mul läks tellimuse kohaletoimetamiseks 45 minutit ja ma pidin parkimiskoha eest maksma 3 dollarit, et viia söök inimeseni,» räägib mees, kelle sõnul polnud maja läheduses võimalik parkida. 

Mehe sõnul jäeti talle poolteist dollarit tippi ja kullerifirmalt sai ta 2,5 dollarit töötasu. Kuna teenistus oli väike, siis mehe kulud ja tulud jäid praktiliselt tasa. «Ma pean maksma renti kahe nädala pärast,» tunnistab mees. «See ei tähenda midagi, et ma mitmel töökohal töötan, et ma peaaegu et ei saagi magada, ma ei suuda enda kõhtugi täita ning ma koduta võin jääda,» räägib Elliot. Mehe sõnul on ta pandeemia ajal jäänud oma kodust ilma lausa kolmel korral. 

Mehe soov oli, et toidu tellijad jätaksid rohkem tippi, mõistes, kui väike kullerite teenistus on. Twitteris oldi aga hoopis pahased tööandja peale, kes töötajatele nii võrd väikest palka maksavad. «Inimesed ei peaks minema tippi anuma, et ellu jääda,» kirjutab üks Twitteris. «Tipikultuurile peaks kriipsu peale tõmbama. Kliendi kohustus ei ole hoolitseda selle eest, et töötajad teeniksid piisavalt raha,» kirjutab teine. 

Järgneval päeval teatas Elliot, et sai jälgijatelt palju toetust ja talle laekus mitmeid annetusi, et end järje peale saada. Mehe sõnul oli ka tema üks neist, kes koroona tõttu oma erialase töö kaotas ja nüüd toidukullerina töötab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles