Kaks väga madalal lennanud Prantsuse hävitajat jätsid küla elektrita

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsuse Rafale hävitaja lennul 18.veebruaril 2019 Indias Bangalore'is lennu-show'l
Prantsuse Rafale hävitaja lennul 18.veebruaril 2019 Indias Bangalore'is lennu-show'l Foto: Manjunath Kiran/AFP/Scanpix

Kaks Prantsuse õhujõudude Dessault Rafale hävitajat olid 17. veebruaril treeninglennul Marseille’ist kirdes La Castellet' küla kohal, kus nad lendasid liiga madalal.

Küla juht Benoît Gouin sõnas Prantsuse meediale, et ta märkas alguses ühte väga madalal lennanud hävituslennukit ja seejärel kohe teist.

Linnapea, kes sõitis hävituslennukite ülelennu ajal oma autoga, märkas maha langenud elektriliine. Tema andmetel lendasid mõlemad lennukid elektriliinide alt.

«Üks lennuk tõmbas osa liine katki, võimalik, et ka teine lennuk tegi seda. Kui kahju märkasin, helistasin kohe päästajatele ja elektrifirmale. Mahalangenud liinid tekitasid tulekahju, kuid tuletõrje pani sellele kiiresti piiri,» sõnas külavanem.

Le Castellet' külla viivad teed suleti kohalike julgeoleku tagamiseks. Elektrikatkestus kestis külas tunde.

Prantsuse õhujõudude teatel treeningul olnud hävituslennukid viga ei saanud ja piloodid maandusid turvaliselt baasis.

Õhujõudude esindajate sõnul oli tegemist väga haruldase õnnetusega, sest hävituslennukite piloodid on väga hea väljaõppega ja oskavad ka ülimadalal lennata.

Dassault Rafale on Prantsusmaa ettevõtte Dassault Aviation mitmeotstarbeline hävituslennuk. Rafale'id on hästi relvastatud, neid kasutatakse õhuüleoleku saavutamiseks, õhutõkestuseks, õhuluureks, lähiõhutoetuseks, laevade pommitamiseks ja tuumaheidutuseks.

Prantsuse hävituslennuk Rafale septembris 2020
Prantsuse hävituslennuk Rafale septembris 2020 Foto: Manish Swarup/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles