Alates kinode taasavamisest 24. mail saab Eesti kinodes jälle näha Taani režissööri Anders Thomas Jenseni musta huumoriga vürtsitatud mängufilmi «Õigluse ratsanikud» (Riders of Justice, 2020), mille sekeldused viivad otsapidi välja meie oma pealinna.

Abikaasa traagilise hukkumise tõttu rongiõnnetuses peab sõjaväelane Markus (tänavune Euroopa parim meesnäitleja Mads Mikkelsen) naasma koju oma teismelise tütre Mathilde juurde. Tegemist näib olevat õnnetu juhusega, kuni välja ilmub matemaatikust nohik Otto oma kahe ekstsentrilise kolleegi Lennarti ja Emmenthaleriga väites, et oli rongiõnnetust pealt näinud ning on veendunud, et õnnetuse taga on keegi. Juhtlõngu koguneb ning Markusele saab selgeks, et ta naine võis sattuda peensusteni kavandatud atentaadi juhuslikuks ohvriks.

Anders Thomas Jenseni uus komöödia on tänapäevane muinasjutt ühtekuuluvusest, juhuslikkusest elu mõttest endast.

Skandinaavia huumorisoonega voolitud film avas tänavuse Rotterdami filmifestivali eestikeelsete repliikidega – tegemist oli festivali avafilmiga. ««Kas ma saaksin sinise jalgratta?» küsib Marta Riisalu mängitud tüdruk Raivo Trassi kehastatud vanaisalt, sündmuskohaks Anders Thomas Jenseni filmis «Riders of Justice» Tallinn. Eesti tüdruku tellimus sinisele jalgrattale saab alguspunktiks traagilisele sündmusteahelale, millesse on segatud motogäng, netifriigid ja Mads Mikkelseni kehastatud palgasõdur,» kirjutab Tõnu Karjatse ERRi portaalis oma Rotterdami festivali kajastuses.

Eesti näitlejaist näeb filmis üles astumas veel ka Kaspar Velbergi.

«Õigluse ratsanikud»
«Õigluse ratsanikud» Foto: Estinfilm
 
Kommentaarid
Copy