NAPP PÄÄSEMINE ⟩ Kongo džunglis surmaga silmitsi seisnud näitlejanna Ashley Judd avaldas pildid temaga juhtunud õnnetusest

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Näitleja Ashley Judd.
Näitleja Ashley Judd. Foto: AFP / Scanpix

Näitlejanna Ashely Judd avaldas sotsiaalmeedias pildi, mille juurde rääkis loo Kongo vihmametsas juhtunud raskest õnnetusest ja tema päästeoperatsioonist.

Ashley Judd (52) ütles ise loo kokkuvõtteks, et ta on õnnelik, et on veel elus, sest vihmametsas juhtunud õnnetus oleks võinud lõppeda hoopis teisiti, vahendas Movieweb. 

Sotsiaalmeedia postituses tänas Judd teda aidanud kongolasi, kes lappisid kokku naise neljast kohast murdunud jala.

Näitlejanna on jaganud Instagramis juhtunust pilte ning selgitanud, mis temaga täpselt juhtus.

«Sõbrad. Ilma minu Kongo vendade ja õdede abita oleks sisemine verejooks mu tõenäoliselt tapnud või oleksin jala kaotanud. Ärkan üles ääretust tänutundest nuttes. Mind liigutab sügavalt iga inimene, kes aitas mind elule tagasi turgutada selle 55-tunnise odüsseia ajal,» kirjutas Judd.

Eelmisel nädalal avaldas Ashley Judd, et ta kukkus ja vigastas vihmametsas oma jalga. Näitleja vajas õnnetuse järel kohe arstiabi ja ta viidi Lõuna-Aafrika Vabariigi intensiivraviosakonna traumapunkti. Ta viidi teise riiki, sest Kongos ei ole sellise vigastuse ravimiseks võimalusi. 

Neli päeva pärast õnnetust avaldas Judd, mis temaga Kongos täpselt juhtus. Lisaks kirjeldas 52-aastane näitlejanna inimesi, kes ta päästsid.

«Dieumerci pani oma jala minu deformeerunud vasaku jala alla, proovides seda paigal hoida. See oli neljast kohast katki ja närvikahjustusega. Dieumerci («Tänu jumalale») istus minuga koos viis tundi vihmametsas maas ilma, et oleks kordagi võpatanud või end liigutanud. Ta oli minuga mu esmases valus. Ta oli minu tunnistaja,» kirjutas Judd.

«Papa Jean: selleks kulus viis tundi, kuid ta leidis mu lõpuks kehva ligipääsetavusega metsikult alalt üles ning vaatas rahulikult mu murdunud jala üle. Ta selgitas mulle, mida pidi tegema. Ma hammustasin roigast. Hoidsin Maudist kinni. Papa Jean hakkas aga minu karjumisest ja vingerdamisest hoolimata kindla käega mu murtud luid manipuleerima ja sättima neid sellisesse asendisse, et mind saaks transportida. Ma ei mõista, kuidas ta seda nii kindlakäeliselt tegi, kui ma vingerdasin samal ajal nagu loom. Ta päästis mind ja ta pidi seda tegema kaks korda!»

Judd kirjeldas ükshaaval kõigi abiliste kangelaslikke tegusid.

«Kuus meest transportisid mind hoolikalt, proovides mind võrkkiiges võimalikult vähe liigutada. Nad kõndisid mind hoides kolm tundi mööda karmi maastikku ja tõid mu metsast välja. Kangelased. Didier ja Maradona: Didier sõitis mootorrattaga. Istusin tema taga seljaga sõidusuunas. Kui ma hakkaksin kukkuma või minestama, hüüdis ta mulle, et ma toibuksin ja kohendaksin oma asendit,» selgitas näitlejanna.

«Maradona istus mootorratta tagaosas ja ma olin näoga tema poole. Ta hoidis mu murtud jalga altpoolt ja ma hoidsin jala ülemist osa ise oma kätega kinni. Koos läbisime vihmaperioodist kannatada saanud konarliku mullatee kuue tunniga. Maradona oli ainus inimene, kes tuli appi vabatahtlikult,» lisas Judd. 

Naine tänas kõiki oma elupäästjaid, keda peab nüüd oma sõpradeks.

«Meil on tore sõprus, arutasime polügaamia ja monogaamia plusse ja miinuseid. Näitan kahte pilti, ühte tema mütsis ja ühte minu omast, mida ta väga endale tahaks saada! Need naised! Minu õed, kes mind hoidsid. Nad õnnistasid mind,» lisas Judd.

Mida aga Ashley Judd Kongos tegi? Näitlejanna avaldas varem, et kuulub uurimisrühma, mis jälgib vihmametsas ohustatud ahve bonobosid ehk kääbusšimpanseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles