Sildarude peredraama: ette olevat tulnud ka perevägivalda

Elu24
Copy
Kelly, Tõnis ja Henry Sildaru 2016. aastal.
Kelly, Tõnis ja Henry Sildaru 2016. aastal. Foto: Erik Prozes

Suusaperekond Sildarud on jagunenud kahte leeri. Ühel pool on ema Lilian koos tütre, vigursuusatamise maailmameistri Kellyga. Teisel pool on isa ja Kelly endine treener Tõnis koos vigursuusatajast poja Henryga. Pere traagiline lahkuminek võtab uued mõõtmed täna, kui tüli hakkab lahkama «Pealtnägija». 

Eile õhtul andis pereisa Tõnis Sildaru meedia vahendusel teada, et «juba homme õhtul ilmub «Pealtnägijas» lugu, mille sisuks on jälle meie pere kurb ja kahetsusväärne lahkuminek.»

«Nagu meile on väidetud, siis nüüd räägivad Kelly ja laste ema Lilian ära «kogu tegeliku loo», kuidas Tõnis on olnud vägivaldne isa, ära varastanud oma tütre raha, sundinud Kellyt vastu tahtmist sporti tegema, pantvangistanud poja ja mis kõik veel.» Nii on kirjas avalikus pöördumises, millele on peale Tõnise ja Henry alla kirjutanud ka vanavanemad.

Pereisa sõnul on politseisse pöördunud mõlemad leerid. «Nii nagu on nad vägivallasüüdistusi esitanud Tõnise vastu, oleme ka meie kogu ülejäänud perekonnana –isa, poeg, vanaema ja vanaisa – esitanud politseisse ülevaate vägivaldsete rünnakute seeriast, mille taga on Kelly ja Lilian».

Pöördumises öeldakse, et teemat ei soovita avalikult lahata. Samuti palutakse, et ametnikud ja kohtud saaksid teha oma tööd eetriväliselt. «Palun andke meie perele eetrirahu,» kirjutatakse pöördumises. 

Tänahommikuses «Terevisioonis» avalikustati väike klipp õhtusest «Pealtnägija» saatest.

Andeka vigursuusatajana eestlaste südamettesse jõudnud Kelly on otsustanud rääkida avalikult hoopiski teistsugusest teemast – perevägivallast.

Kelly sõnul otsustas ta meedia poole pöörduda, sest paljudele võib tunduda, et tema tahab kellelegi kotti pähe tõmmata. Ta ütleb, et ka meedias kajastatakse võib-olla olukorda just selliselt. «Teine asi on see, et tunnen, et minu lugu võib teisi inimesi julgustada ja neid motiveerida tegema neid samme, millega minul liiga kaua aega läks,» ütleb Kelly. 

Samuti kinnitab pereema Lilian, et nende kodus juhtus tülide käigus asju, mida nimetatakse perevägivallaks. «Jah, paraku nii kahjuks on,» sõnas Talving. 

Perekond Sildaru 2017. aastal - kui kõik veel hästi oli.
Perekond Sildaru 2017. aastal - kui kõik veel hästi oli. Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles