TREILER ⟩ Marii Karelli uuriv saade «Laser» alustab hooaega elust uljas EKRE mullis

Spekter
Copy
«Laseri» saatejuht ja produtsent Marii Karell
«Laseri» saatejuht ja produtsent Marii Karell Foto: TV3

Täna õhtul alustab TV3s uut «Laseri» hooaega erisaade Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast, mis kannab pealkirja «Elu uljas EKRE mullis».

Telesaade võtab uurimise alla viisid, kuidas on viimastel aastatel Eestis levinud konservatiivsed vaated, mis tõid võimule nüüdseks sealt maha võetud erakonna. Erilise tähelepanu all on populism, nn alternatiivsed meediakanalid ja sotsiaalmeedia, mille abil suudeti mobiliseerida suured hulgad valijaid, 

«Ühelt poolt on imetlusväärne, kui võimsa meediaimpeeriumi on EKRE suutnud püsti panna, teisalt on see ka hirmutav. Ühiskond on lõhestunud ja oma seisukohtade kaitsmisel minnakse vägivallani välja – esineb nii ähvardamist, mõnitamist kui ka küberkiusu,» seisab saate tutvustuses. 

«Kui te küsite, kuidas sellel kõigel on seos «Laseriga», mille juhtmõtteks on olla teejuhiks parema maailma poole, siis ma pean aus olema – ka meie endi jaoks kerkis küsimus, miks me sellest praegu räägime,» sõnab saatejuht Marii Karell. «Tegelikult on asi väga lihtne: parem maailm tähendab võrdseid õigusi kõigile. Alustades elementaarsest naiste ja meeste võrdõiguslikkusest,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles