HEATEGU EI JÄÄ KARISTAMATA Vladas Radvilavičius selgitab, miks kohtutäitur ta Viimsi kodu müüki pani

Elu24
Copy
Vladas Radvilavičius.
Vladas Radvilavičius. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pühapäeval kirjutasime, et kohtutäitur müüb sarjast «Pilvede all» tuntud inkassoärimehe Vladas Radvilavičiuse Viimsi kodu maha. Nüüd selgitab mees, et kõik pole päris nii, nagu esmapilgul paistab.

Paar päeva tagasi kirjutasime, et telesarjas «Pilvede all» ärimees Indrekut mängiv leedu päritolu näitleja ja ettevõtja jääb ilma Viimsi valla kodust, kuna pole suutnud laenu tagasi maksta. Kohtutäitur müüb 300 ruutmeetri suurust elamut alghinnaga 299 000 eurot. Enampakkumine algab 2. märtsil.

Nelja magamistoa, sauna ja garaažiga maja asub Tammneeme külas aadressil Metsaääre tee 6. Pööningukorrus on välja ehitamata. Krundi suurus on 2000 ruutmeetrit.

Radvilavičiuse sõnul on kõige taga aga kunagine heategu. Avaldame tema tänase Facebooki postituse täispikkuses:

«Lugu elust enesest – kuidas ma tagasin sõbra palvel tuttava majalaenu oma enda koduga.

Üle kümne aasta tagasi palus hea sõber (kas enam on, ei oska öelda), et ma aitaksin meie ühist tuttavat, keda pank oli maksmata laenu pärast kodunt välja tõstmas.

Võtsin teisest pangast miljoneid kroone majalaenu ning maksin ta kodulaenuvõla ära. Tuttav sai oma kodus perega edasi elada. Lubasid, nii sõber kui ka tuttav, poole aastaga oma asjad korda saada ja oma kodu laenu üle võtta.

Ei saanud, ei võtnud.

Kuumakse oli 16 000 krooni. Esimesed aastad tuttav isegi maksis mulle midagi. Vahepeal tuli euro ja makse muutus 1000 € kuus.

Maksin pangale aastaid. Palju aastaid. Tema mulle mitte.

Ühel hetkel jäin hätta, oma majalaen vajas ka paralleelselt maksmist ning majanduski tegi jõnksu ja ... sada muud häda ka.

Aga pangaga on asi lihtne, 2–3 kuud kuumaksed maksmata, maja müüki. Aga tuttava maja oli ca 300 ruutmeetrit, kuu ajaga turuhinnaga müüa pole realistlik.

Et saaksin tema maja rahulikult müüa, siis refinantseerisin suurpanga katkestatud laenulepingu «krõbedama intressiga rahaasutuses», kuid pidin oma kodu lisatagatiseks panema.

Kuid tuttav keeldus majast lahkuma ning mõni aasta kulus kohtus käimisele.

Lõpuks kohtutäitur koos politseiga ta majast välja tõstis.

Siis kulus ka müügi peale mingi aeg.

Kogu selle aja peale läks minu kokkulepe finantseerijaga tärminite osas nihkesse ning tänaseks on algne summa leppetrahvide jms toel kahekordistunud ja minu maja kohtutäituri juures puuduva rahaosa peale müügis.

Vahepalana ütles minu oma kodulaenupank mulle kodulaenu üles. Aga see on juba hoopis teine lugu. Ja sugugi mitte nii keeruline.

Üle 10 aasta tagusest pooleaastasest abist on saanud reaalsus – aastaid ca 50 000 eurot laenumakseid, ja see nädal maksan ära veel 100 000 eurot.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles