Austraalia peaminister palus vabandust endiselt töötajalt, kes väidetavalt parlamendihoones vägistati

Inna-Katrin Hein
Copy
Austraalia peaminister Scott Morrison rääkimas 16. veebruaril 2021 Canberras parlamendihoones pressikonverentsil
Austraalia peaminister Scott Morrison rääkimas 16. veebruaril 2021 Canberras parlamendihoones pressikonverentsil Foto: LUKAS COCH/EPA/Scanpix

Austraalia peaminister Scott Morrison palus vabandust endiselt valitsuse töötajalt, kelle sõnul vägistas kolleeg teda kaks aastat tagasi parlamendihoones.

Brittany Higgins avalikustas juhtunu 2019. aasta märtsis. Ta ütles meediale, et endine meeskolleg vägistas teda pärast tööd õhtusel ajal kaitseministri ametiruumides, teatab cnn.com.

Naine andis Austraalia telekanalile Network 10 saates «The Project» intervjuu, kus ütles, et ta oli juba töölt lahkumas, kui kolleeg palus tema abi. Kolleeg kutsus ta parlamendihoonesse kaasa, sest tal olevat vaja sealt dokumente võtta. Sinna sõideti kohale taksoga. Naise arvates jootis kolleeg talle midagi varem sisse, sest ta kaotas parlamendihoones teadvuse.

Naine ärkas selle peale, et mees vägista teda. Austraallanna sõnul palus ta mehel lõpetada, kuid mees ei teinud seda. Higgins ei ole vägistaja nime avalikustanud.

Higgins pöördus pärast juhtunut politseisse, kuid võttis hiljem kaebuse tagasi, sest kartis, et see võib heita varju tema karjäärile.

Austraalia kaitseminister Linda Reynolds sõnas, et ta ei teadnud oma töökohas toimunud vägistamisest midagi. Samuti kahetseb ta, et palus tulla ohvril juhtunu sündmuskohta nõupidamisele.

«Kui oleksin teadnud, oleks toimunud nõupidamine kuskil mujal,» ütles Austraalia kaitseminister.

Austraalia peaminister Morrison vabandas naise ees ja lubas juhtunut uurida. Ta lisas, et väidetav vägistaja suutis petta ära parlamendihoone politseivalve ja on nüüdseks vallandatud.

«Midagi sellist ei oleks tohtinud juhtuda ja ma vabandan. Teen kõik, et valitsuses töötavad noored naised tunneksid end tööl turvaliselt,» kinnitas Austraalia peaminister.

Higginsi sõnul tõi ta juhtunu avalikuse ette, sest kui see juhtus temaga, võib see juhtuda ka teiste naistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles