KURB TAGAJÄRG ⟩ Vanemad usuvad, et netirakenduse arusaamatus põhjustas noore mehe surma

Elu24
Copy
Robinhood rakendus.
Robinhood rakendus. Foto: via www.imago-images.de/imago images/Political-Moments/Scanpix

20-aastase Alex Kearnsi pere kaebas kohtusse kauplemisrakenduse Robinhood, kui nende poeg endalt rakenduse vea tõttu elu võttis. Kearnsi kauplemiskonto krediit oli umbkaudu 730 000 dollarit miinuses. 

Õnnetu juhtum leidis aset juba möödunud aasta juunis, kuid vanemad andsid asjale ametliku käigu esmaspäeval. Alex Kearns õppis ettevõtlust ja tundis suurt huvi finantsturgude vastu. Kearns suri vaid 13 tundi pärast seda, kui ta rakenduses oma ehmatavat kontoseisu nägi.

Esmaspäeval Californias Santa Clara maakonna osariigi kohtus esitatud kaebuses taotlevad Kearnsi vanemad ja õde täpsustamata kahjutasu emotsionaalse stressi tekitamise ja rakenduse ebaõiglaste äritavade eest.

«Robinhoodi arendajad ehitasid oma kauplemisplatvormi ülesse nii, et see sarnaneks videomänguga ja meelitaks kohale noori kasutajaid, minimeerides reaalsete riskide ilmnemist,» seisis kohtuasjas.

«Ehkki Alex oli Robinhoodi konto avamisel vaid keskkooliealine ja tal oli vähe sissetulekuid või üldse mitte, otsustas Robinhood, et ta on piisavalt kvalifitseeritud, et siseneda keerukate finantsvõimalustega kauplemismaailma,» tsiteerib NBC vanemate esitatud avaldust. 

Pere süüdistab rakendust ka olematus kasutajatoes, tuues välja, et mees pöördus nende poole korduvalt, kuid said vastu vaid automaatvastuseid.  

«Traagilisel kombel oli Robinhoodi suhtlus täiesti eksitav, sest tegelikult ei võlgnenud Alex rakendusele mingit raha,» seisab kohtuasjas. Robinhood pakub algajatele võimalust investeerimsega alustamiseks. 

Robinhood rakendus on tekitanud meedias palju kõneainet ka aasta algul. Sotsiaalmeedia platvormi Redditi kasutajad julgustasid oma liikmeid ostma GameStopi aktsiaid, et tõsta väärtpaberite hinda ja õõnestada nende lühimüüjaid. (lühikeseks müük on finantsinstrumendi müük ilma seda ise omamata ja see annab võimaluse spekuleerida finantsturul hinnalangusega). Selle tulemusena tõusis GameStopi aktsia mõne päevaga 300 protsenti, kirjutab ERR.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles