VIDEO ⟩ Ei teadnud skoori: Soome hokiväravavaht jättis minut enne matši lõppu puuri tühjaks

Elu24
Copy
NHLi klubi Bostoni Bruinsi väravavaht Tuukka Rask (40).
NHLi klubi Bostoni Bruinsi väravavaht Tuukka Rask (40). Foto: Eric Hartline/USA Today Sports/Scanpix

Jäähokiliigas NHL sai Soome hokitäht Tuukka Rask neljapäeval hakkama uskumatu teoga. Soomlasest väravavaht lihtsalt uisutas minut enne kohtumise lõppu jäält ja jättis meeskonnakaaslased abitult talle järele röökima.

Eesti aja järgi neljapäeva varahommikuses jäähokiliiga NHLi kohtumises Boston Bruinsi ja New York Rangersi vahel sai kummalise tembuga hakkama Bostoni Bruinsi soomlasest väravavaht Tuukka Rask. 

Boston läks võõrsil peetud kohtumises kolmanda perioodi keskel 2:1 ette, kuid New Yorgi Rangersi hokimehed viigistasid peagi seisu 2:2.

Kui mänguaega oli alles minutijagu, õnnestus bostonil litter keskväljale toimetada, kuid siis tegi Rask midagi täiesti ootamatut. Ta hakkas vahetusmeeste pingi poole uisutama.

Meeskonnakaaslased ning treenerid jälgisid soomlase tegutsemist õudusega. Nad karjusid ja vehkisid ning hüüdsid Raskile, et too väravasuule tagasi läheks. Kuid Raks sai aru, et ta peab veelgi kiiremini vahetusmeeste pingile uisutama.

Lõpuks, alles vahetusmeestepingi juures sai Rask aru, ta pööras otsa ringi ning liugles postide vahele tagasi, nagu poleks midagi juhtunud.

Lõpuvile kõlades võttis mees maski eest ja naeratas. 

Kohe lisaaja alguses nõelas Brad Marchand Bostonile 3:2 võiduvärava. Suurepärase matši teinud Soome hokiväravavaht tegi mängus 33 tõrjet ning tunnistati mängus üheks parimaks.

Rask rääkis pärast mängu, et arvas, et nad on 1:2 taga ning mõistlik oleks väravavaht vahetada kuuenda väljakumängija vastu, et seis veel enne matši lõppu püüda viigistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles