Keeniast naasnud Kertu Jukkum: see oli väga-väga karm!

Elu24
Copy
Kertu Jukkum.
Kertu Jukkum. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kertu Jukkum andis «Õhtu!» telesaates intervjuu, kus rääkis Keenia reisil kogetust. Orbudekodu julmus, politsei äraostmine, räpased vanglad ja odavad narkootikumid on vaid väike osa sealsest elust.

Naine nägi Keenia perekonna siseelu ja õppis tundma sealseid inimesi. «Reeglina, kui Keenia mees näeb valget naisterahvast, siis on neil eesmärk ka raha saada,» rääkis Kertu Jukkum

Naine külastas Keenias ka orbudekodu. Selle eest raha küsinud kohalik oli väga pettunud, sest ootas Jukkumi seltskonnalt märksa rohkem raha, kui nad annetada soovisid. «Ta oli tegelikult väga pettunud, sest loomulikult valgeid käib vähe, turiste käib vähe,» rääkis naine. 

«Orbudekodus seisis vits reaalselt seinal ja kui laps sõna ei kuulanud, siis peksti ta seal ikka läbi,» jutustas Jukkum Keenia julmustest, «see oli väga-väga karm.» 

Naise sõnul saab Keenias ka politsei ära osta, kuid altkäemaksu ei tohi sugugi otse pakkuda. «Seal peab olema selline taktika, et niimoodi vaikselt pistan selle raha kuhugi,» rääkis naine naerdes. Tal endal õnnestus kohalik politsei ära osta vaid kuue ja poole dollariga. Samuti rääkis Jukkum, et ta taheti vangi pista, kuna tal ei olnud mask korralikult ees ega pass kaasas.

«Need vanglad pidavat seal nii kohutavalt räpased olema, et sulle jäetakse üks king kätte, et sa saaksid selle tagumiku alla panna ja istuda,» rääkis Jukkum vangla õudustest.

Kui naiselt küsiti narkootikumide hinna kohta, oli tal vastus kohe olemas. «Narkootikumid on odavad. Kui naised müüvad enda keha kahe dollari eest, siis narkootikumid on veel odavamad,» tõdes Jukkum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles