KUULA Rebecca Blacki hittlugu «Friday» sai kümme aastat vanaks: lauljatar avaldas selle puhul loo kaveri

Elu24
Copy
Ameerika laulja Rebecca Black «Friday» muusikavideos.
Ameerika laulja Rebecca Black «Friday» muusikavideos. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Kümme aastat tagasi avaldas Rebecca Black enda loo «Friday». Muuhulgas «maailma halvimaks looks» tituleeritud laul naerutas 2011. aastal miljoneid inimesi oma lihtlabase lüürika ja ohtra helitöötlusega. Nüüd saab aastapäeva puhul kuulata laulu uues kuues. 

Ehkki lugu kannab nime «Friday» ehk «reede», avaldati remix hoopiski kolmapäeval. Loo uues versioonis teevad kaasa ka muusikud Dorian Electra, Big Freedia ja 3OH!3. 

Kuula loo uut versiooni: 

Legendaarne originaallugu postitati 11. veebruaril 2011. aastal Youtube'i keskkonda. Ehkki video kogus märtsiks tagasihoidlikud 3000 vaatamist, sai 11. märtsil, reedel, loost ülemaailmne hitt ning nädalaga oli lugu kuulatud ning vaadatud 18 miljonit korda.

Populaarsus ei olnud aga positiivne: Blacki loo puhul räägiti, et tegu võib olla «maailma kõige halvema looga». Sellest sai toona ka Youtube'i kõige vihatum video ning sotsiaalmeedia kihas kriitikast nii laulusõnade, ohtra autotune'i kasutamise kui ka muusikavideo kvaliteedi osas.

«Need valusad kommentaarid šokeerisid mind. Vahel tundub, et mind lihtsalt kiusatakse internetis,» rääkis 13-aastane Black pärast seda, kui tema laulu hakati avalikult vihkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles