Kaia Kanepi alistas ilmse ülekaaluga lätlanna ja kohtub neljapäeval tiitlikaitsjaga

Elu24
Copy
Eesti tennise raudne leedi Kaia Kanepi sammus Austraalia lahtistel näiliselt kergelt teise ringi
Eesti tennise raudne leedi Kaia Kanepi sammus Austraalia lahtistel näiliselt kergelt teise ringi Foto: Dean Lewins/epa/SCANPIX

Öösel vastu teisipäeva alustas Melbourne`is aasta esimest tennise suure slämmi turniiri Australian Openit Kaia Kanepi (WTA 65.), kelle vastaseks avaringis oli Läti tennisist Anastasija Sevastova (WTA54.). 

35-aastane Kanepi ei jätnud matšis Sevastovale mingit šansipoegagi ning võitis vähem, kui tunniga 6:3, 6:1.

Eestlanna läks kiiresti 4:0 ette, seejärel võitis Sevastova küll kolm geimi järjest, kuid seda peamiselt Kanepi lihtvigade tõttu. Seisult 4:3 oli Kanepi juba tennise kiirrong, mis vigade peatusi ei teinud. Teises setis läks eestlanna 5:0 ette ja oli võitnud seega seitse geimi järjest!

Kanepi tegi 18 äralööki ja 23 lihtviga, Läti tennisisti vastavad näitajad olid 7 ja 17. Esimeselt servilt võitis eestlanna 74% (23st 17) punktidest. Sevastova teenis oma esimeselt servilt ainult 50% punktidest. 

Kanepi teenis avaringi võiduga ligi 96 000 eurot auhinnaraha.

Nagu arvata võis, kohtub Kanepi neljapäeval teises ringis tiitlikaitsja Sofia Keniniga (USA, 4), kes oli ootamatult raskustes vabapääsmega turniirile saanud Maddison Inglisega (Austraalia, WTA 130.). Esimeses setis oli Kenin 1:3 taga ja võitis lõpuks vaid 7:5, 6:4. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles