VIDEO ⟩ Mootorsaanidega mäel olnud ameeriklased jäid lumelaviini alla, kuid imekombel pääsesid kõik eluga

Elu24
Copy
CBS hommikusaates näidati klippi lumelaviini alla jäänud ameeriklasest, kes oli pärast lumelaviini täiesti lume all, kuid jäi siiski ellu.
CBS hommikusaates näidati klippi lumelaviini alla jäänud ameeriklasest, kes oli pärast lumelaviini täiesti lume all, kuid jäi siiski ellu. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Utah osariigist pärit ameeriklane jagas sotsiaalmeedias lugu enda, tema vendade ja sõprade imelisest pääsemisest. Mootorsaanidega 6. veebruaril kohalikule mäele läinud mehed jäid lumelaviini alla, õnneks jäid kõik imekombel ellu. 

Möödunud nädalavahetusel, 6. veebruaril kaotasid USAs, Utah osariigis, Salt Lake Valleys neli suusatajat oma elu, kui lumelaviin nad alla neelas, vahendab TMZ.

Sama päev oleks võinud olla aga veelgi traagilisem. Umbes 320 kilomeetrit kaugemal jäid lumelaviini alla kuus ameeriklast. Õnneks jäid kõik mehed ellu ja üks neist kirjeldas meeste imelist pääsemist sotsiaalmeedias. 

Miles Penrose ja ta vend sõitsid mootorsaanidega Utah osariigis asuva Unita mäel, kui maapind nende all järsku värisema hakkas. 

«Olen mootorsaanidega selles piirkonnas sõitnud alates ajast, mil olin 8-aastane. Tunnen seda piirkonda hästi,» kirjeldas Miles oma sotsiaalmeedia postituses. Ta täpsustas, et tema ja ta vend olid mäel, nende kolm sõpra ja noorem vend olid mootorsaanidega allpool lagendikul. 

«Kui olin venna filmimise lõpetanud tundsin, kuidas mägi rappus. Mu esimene mõte oli maavärin. Siis jõudis kohale, et lumelaviin. Kui ma ümber pöörasin ja üles vaatasin nägin, kuidas lumelaine minu suunas tuli. Mu vend oli minu poole seljaga ja ma karjusin nii kõvasti, kui sain, et lumelaviin tuleb,» meenutas Miles hetke oma sotsiaalmeedia postituses.

Ta tõi välja ka vea, mis oleks võinud tol päeval kalliks maksma minna. Nimelt ei olnud ta ohutusvarustusena kasutatavat seljakotti sisse lülitanud. Teisisõnu ei tulnud välja n-ö turvapadi, mis aitab lumelaviini puhul pinnale jääda. Sekund pärast avastust jõudis lumelaviin Milesini. «Mingil põhjusel liikusin edasi vaid umbes 18 meetrit ja jäin lume peale,» kirjeldab Miles imelist pääsemist ja lisab, et ta mattus lume alla kuni rindkereni. 

Miles kaevas ennast välja ja hakkas venda otsima. «Tema mootorsaan käis ja ma kuulsin raadiosaatjast tema karjumist. Kuulsin kedagi puude vahel, kuid ei saanud aru kus.» Pärast seda, kui ta oli mootorsaani välja lülitanud õnnestus tal oma venna appikarjet kuulda. 

«Sellest, kui su vend on lume alla maetud, ei ole hullemat tunnet,» tõdes Miles. Kui ta lõpuks oma venna kiivrit märkas kulus tal veel umbes minut, et ta nägu lume alt välja kaevata. 

Pärast seda selgus aga tõsiasi, et nende lumelaviin oli põhjustanud ka teise laviini, mis oli liikunud lagendikul olnud sõprade ja Milesi noorema venna suunas. Teine lumelaviin mattis enda alla kaks Milesi sõpra, tema vennal õnnestus selle eest ära sõita. Kahel lume alla lõksu jäänud sõpradel õnnestus end samuti välja kaevata.

Miles jagas postitusega ka videoklippi, mille oli filminud lagendikul olnud Nate. Vaatamata sellele, et ta mattus näoni lume alla hoidis ta kuni lõpuni telefonist kinni. 

Lisaks jagas Miles ka enda videoklippe ja pilte tema ning sõprade imelisest pääsemisest. Ühte videoklippi näed siin, teisi Milesi postituses näed SIIT.

Utah osariigis on ainuüksi sel aastal olnud kolm surmavat lumelaviini, üks neist, nagu enne sai mainitud, juhtus samal päeval, kui Miles oma sõpradega imekombel lumelaviinist eluga pääses. Päev varem, 5. veebruaril tappis lumelaviin Colorado edelaosas neli suusatajat, vahendab Postimees.

ABC News vahendas täna, 8. veebruaril, et möödunud nädal oli USAs väga traagiline ja lumelaviinide tagajärjel kaotas oma elu 15 inimest. CBS This Morning vahendab, et kokku on lumelaviinid 2021. aastal nõudnud juba 21 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles