VIDEO Austraalia lahtised: tõusev Soome tennisetäht ajas Gael Monfilsi silmad kalkvele

Elu24
Copy
Prantslane Gael Monfils lahkus Melbourne`is toimuvalt Austraalia lahtistelt tennise meistrivõistlustelt pea norus.
Prantslane Gael Monfils lahkus Melbourne`is toimuvalt Austraalia lahtistelt tennise meistrivõistlustelt pea norus. Foto: JAIMI JOY/REUTERS/Scanpix

Prantsusmaa tennisetäht Gael Monfils pidi Melboune`is toimuval Australian Openil kohvrid pakkima juba avaringi järel. Soome esireket Emil Ruusuvuori sundis prantslase matšijärgsel pressikonverentsil isegi pisaraid valama.

Australian Openil kümnendat paigutust omanud Monfils sai 21-aastaselt Ruusuvuorilt esmaspäeva varahommikul toimunud kohtumises 3:6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3 lüüa. Soomlane paikneb ATP edetabelis 85. kohal ning mängib Australian Openi põhiturniiril esmakordselt.

Soome tennisist Emil Ruusuvuori (vasakul) ja Prantsusmaa esinumber Gael Monfils. 
Soome tennisist Emil Ruusuvuori (vasakul) ja Prantsusmaa esinumber Gael Monfils. Foto: DAVID GRAY/AFP/Scanpix

Maratonmatš kestis pea neli tundi ning just Ruusuvuori oli see, kes otsustavas setis suutis vastase servigeimi murda. Sensatsioonilise võidu saanud soomlane õpetas ATP-le antud intervjuus, kuidas tema perekonnanime õigesti hääldada.

Monfilsil on aga käsil uskumatu seeria. Pärast Covid-19 pandeemiapausilt naasmist pole prantslane suutnud võita ainsatki matši. Austraalia lahtised oli 34-aastase Monfilsi jaoks juba kuues turniir järjest, kus tal tuli avaringis kaotus vastu võtta. Tohutu kontrast võrreldes eelmise aastaga, kui Monfils alustas aastat silmapaistva 16:3 võitude-kaotuste suhtega, vahendas Tennisnet.

Emotsionaalne Monfils puhkes pressikonverentsil nutma. Ta ei suutnud kehvasid tulemusi kuidagi selgitada. Ta isegi tunnistas, et pole kindel, mida ta järgmiseks teeb.

«Mul pole enesekindlust. Ma tahaksin sellest õudusunenäost ärgata, kuid ei suuda,» sõnas Monfils emakeeles.

«Ma ei tea, millal see lõpeb. See on nii raske. Iga kord, kui ma siin mängin, tunnen, et minu üle mõistetakse kohut. Kaotasin jälle. Ma ei oska servida. Mängin halvasti. Olen aus, see võtab aega.»

Siiski tunnistas prantslane, et järgib oma ema õpetussõnu: «Ema ütles mulle lihtsa lause. Ta ütles, et ma pean kõvemini treenima ja mitte kunagi alla andma. See on ainus asi, mida teha.»

Eurospordi kommentaator Mats Wilander pani Monfilsi ühte patta Nick Kyrgiose ja Fabio Fogniniga: «Need kolm meest vajavad publikut enda ümber. Monfils on äärmiselt sotsiaalne mängija ning ta vajab käima saamiseks tribüünidele rahvast. Kaotustes on peidus midagi enamat, kui tennis.»

Monfils kaotas viimati Austraalia lahtiste esimeses ringis aastal 2006. Ruusuvouri kohtub teises ringis hispaanlase Pedro Martineziga (ATP 87.), kes alistas kindlalt jaapanlase Yoshihito Nishioka pärast kaotatud avasetti 6:7 (3), 6:1, 6:1,6:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles