Rootsi suusatäht: jalgevahel oli nii külm, et mõtlesin isegi suusatamisest loobumisele

Elu24
Copy
Rootsi murdmaamees Calle Halfvarssonil on külmetatud kehaosa tõttu meeles mõlkunud isegi tippspordist loobumine.
Rootsi murdmaamees Calle Halfvarssonil on külmetatud kehaosa tõttu meeles mõlkunud isegi tippspordist loobumine. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran/Scanpix

Murdmaasuusatamises tekkivad tõsised külmakahjustused tõusid meedias kõneaineks pärast seda, kui mitmed suusatajad said jaanuaris karme külmetushaavu Šveitsis peetud LaDiagonela maratonil.

Pärast Šveitsis toimunud maratoni pelgas näiteks soomlanna Kati Roivas koguni varvaste amputeerimist, mitmete rootslannade jalad olid aga pärast võistlust hirmsate külmavillidega kaetud.

Rootsi 31-aastane suusastaar, rahvuskoondisega ka MMil teatemedaleid võitnud Calle Halfvarsson rääkis, et tema kõige hullem kogemus külmaga pärineb võistlustelt Soomes.

«Oli tõesti külm, sõrmedel ja varvastel polnud nii hull, küll aga külmetas üks teine asi,» rääkis Halfvarsson Aftonbladetile.

Rootsi suusataja viitas meheaule. «See oli nii hull, kõige halvem, mida olen kogenud. Tegemist oli nii halva juhtumiga, et mõtlesin isegi suusatamisest loobumisele.

Halfvarssoni sõnul juhtus asi Ruka MK-etapil. «Vaevu jõudsin finišisse, nii uskumatulut külm oli,» rääkis ta.

Rootsi murdmaamees ei mõista, et miks suusatajad jätkavad suusatamist ka siis, kui tegelikult on nad külmavõetud. Tema meelest peaks mõtlema eelkõige tervisele.

«Minu meelest on päris kummaline, kui suusatades ei märka, et sõrmed või varbad külmetuvad. Siis peaks kinni pidama ja vere nii kätes, kui jalgades uuesti käima hõõruma,» rääkis 31-aastane suusamees.

«Elu ei maksa ühe võistluse eest veel panti panna,» arvas Halfvarsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles