TREILER Viggo Mortensen elab uues filmis välja isiklikku tragöödiat

Spekter
Copy
Viggo Mortensen
Viggo Mortensen Foto: SCANPIX

Taani juurtega USA näitleja ning lavastaja Viggo Mortensen sai oma uusima autorifilmi «Falling» jaoks inspiratsiooni omaenda eraelust.

Filmis kehastab kolm korda meespeaosa Oscarile ja 4 korda parima meesnäitleja Kuldgloobusele nomineeritud Mortensen geimeest, kes asub hooldama oma dementset isa (Lance Henriksen). Lisaks haigusele tuleb võitlust pidada ka isiklike suhete rindel, seda viimase konservatiivsete maailmavaadete tõttu.

Vaata filmi treilerit:

62-aastane Mortensen, kes on uue filmi ise nii kirjutanud kui ka lavastanud ning astub üles ka draama peaosas, ammutas loo sisu isiklikest kogemustest dementsusega – näitleja kaotas vanadustõvele mõlemad oma vanemad, kes surid kõigest kaheaastase vahega vahendab Fox News

«Minu perekonnas esineb palju dementsust, olen seda aastate jooksul korduvalt näinud, ka hooldaja vaatevinklist. See aitas mul tegelaskujusid kirjutada ja nende suhteid teistega kujutada,» on Mortensen rääkinud. Näitleja sõnas, et osad stseenid ja dialoogifragmendid pärinevad tema enda elust.

«Meie, hooldajad ja jälgijad, võime hoolealustega suheldes kohati küll segaduses olla, aga nad näevad, kuulevad ja tunnevad siiski kõike jätkuvalt edasi, aga omal moel. See on trikiga koht: tuleb olla paindlik ja oma ego alla suruda, neid mitte kogu aeg parandada,» ütles Mortensen, kelle sõnul ongi filmi keskseks teemaks suhtlemisraskused.

Film on praegu saadaval erinevatel VOD digiplatormidel.

Vaata intervjuud, milles Mortensen filmi tausta lähemalt avab:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles