RETRO Noore Jane Seymouri teekond Bondi-filmi võttele kujunes omaette märuliks

Spekter
Copy
Jane Seymour (1973)
Jane Seymour (1973) Foto: SCANPIX

Igihaljas inglise näitlejanna Jane Seymour meenutas hiljutises intervjuus, kui märulilaadseks kujunes tema esimene visiit USAsse, kuhu ta lendas, et Bondi-tüdruku rollis üles astuda.

Kodumaal alles paaris rollis üles astunud nooruke Seymour sai võimaluse mängida ihaldusväärset Bondi-tüdrukut 1973. aastal esilinastunud filmis «Ela ja lase surra». Kuigi osa filmist võeti üles ka Suurbritannias, siis õnnestus tõusval tähel võtetega seoses ette võtta glamuurne retk lisaks Ameerika Ühendriikidele ka päikselisele Jamaicale. See kõik ei kulgenud toona 21-aastase kaunitari jaoks aga just sujuvalt, nagu näitlejanna äsja meenutas.

«Ma saabusin New Orleansi, et James Bondi filmis mängida ja sattusin päise päeva ajal röövimise ohvriks,» meenutas täna 69-aastane Seymour helgelt. «Kell oli neli päeval ja see juhtus keset Bourboni tänavat (New Orleansi üks peatänavaid – toim.),» lisas ta.

Olles vaevu röövimisest üle saanud, ootas teda lähipäevil ees lend Atlantast Jamaicale, kus olid samuti kavas filmivõtted. Lennujaamas tabas teda aga ebameeldiv üllatus, mille tulemusena näitlejatar peaaegu et vahistati.

Jane Seymour ja Roger Moore Bondi-filmis «Live and Let Die» (1973)
Jane Seymour ja Roger Moore Bondi-filmis «Live and Let Die» (1973) Foto: Filmikaader

«Kui püüdsin Jamaica lennule saada, võeti mind kinni ja öeldi, et mul pole üle piiri lendamise viisat. Kuna teadsin, et mul on USA tööviisa, siis olin noor ja rumal ning teatasin, et «See on totrus!» ja tõmbasin endale pahanduse kaela. Mind tõmmati viivitamatult eraldi uurimistuppa ning järgnes põhjalik küsitlemine, mille peale ma nutma hakkasin ja kuulutasin, et kui neile James Bond meeldib, siis lasku mind parem lennukile, sest kui ma sinna ei saa, siis mingit filmi ei tule,» meenutas endine Bondi-tüdruk. «See toimis ja mulle öeldi, et ma rohkem nii ei teeks. Loomulikult pidin ma enne ka tõestama, et ma tõesti filmis mängin, mispeale näitasin neile oma kostüüme, mis mu pagasis olid.»

Näitlejatar lubatigi Jamaica lennule ning nii sai tema nimi alatiseks Bondi-filmide ajalukku kirjutatud. 

Jane Seymour ja Roger Moore Bondi-filmis «Live and Let Die» (1973)
Jane Seymour ja Roger Moore Bondi-filmis «Live and Let Die» (1973) Foto: Scanpix

Paari aasta eest meenutas Seymour ühes teises intervjuus, kuidas kuulus filmiroll tema elu muutis: «Ma olin väga noor, alles 20, aga vaimselt olin alles 15. Nad otsisid kedagi, kes mängiks neitsit ja ma olin sellele vist kõige lähemal. Olin ampsanud liiga suure ampsu ja kõik need eksootilised paigad ja hotellid... see kõik oli tegelikult väga raske kogemus.» 

Noorukese ja kogenematu näitlejana, kes tegelikult oli juba abielus kuulsa inglise näitleja Richard Attenborough teatrilavastajast pojaga, leidis ta tuge ekraanipartneri Roger Moore'ilt, kes olevat olnud väga lahke ja mõistev. «Ta hoolitses mu eest, mis oli temast väga kena, sest ma ei teadnud pool aega, mida teha. Naljakas oli ka see, et tundsin end võttel kõige mugavamalt tantsijate seltskonnas, kellega ma igal võimalusel koos aega veetsin, isegi proovides.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles