Tokyo olümpiamängude korraldustoimkonna juht: naised räägivad koosolekul liiga palju mõttetut juttu

Elu24
Copy
Tokyo Olümpiamängude organiseerimiskomitee president Yoshiro Mori langes kriitikarahe alla pärast seda, kui ütles, et naiste osakaalu kasv juhatuses ei ole hea mõte, sest naised räägivad liiga palju.
Tokyo Olümpiamängude organiseerimiskomitee president Yoshiro Mori langes kriitikarahe alla pärast seda, kui ütles, et naiste osakaalu kasv juhatuses ei ole hea mõte, sest naised räägivad liiga palju. Foto: JIJI PRESS POOL/EPA/Scanpix

2020. aasta Tokyo olümpiamängude korraldustoimkonna president Yoshiro Mori vabandas oma seksistlike märkuste pärast, mille tegi juhtivatel ametikohtadel olevate naiste kohta.

Endine Jaapani peaminister Yoshiro Mori ütles sel nädalal Jaapani olümpiakomitee istungil, et kui koosolekul on palju naisi, siis hakkab kohtumine asjatult venima, sest naised kipuvad liiga pikalt jutustama. 

Mori meenutas oma aega Jaapani ragbiliidu presidendina: «Naised näevad kõikjal konkurente, nad on väga rivaalitsevad. Kui keegi tõstab sõna võtmiseks käe, siis peavad kõik teised naised vajalikuks samuti midagi öelda.»

Ta jätkas: «Kui mina räägin liiga palju, siis ajalehed kirjutavad, et olen öelnud midagi halba. Aga mina olen kuulnud, et kui me suurendaksime naiste osakaalu juhatuses, siis peaksime piirama kõneaega. Vastasel korral ei lõpeks meil ükski koosolek kunagi ära. Ma ei ütle välja, kes nii rääkis.»

«Praegu on juhatuses seitse naist ja kõik teavad täpselt oma kohta,» lisas Mori.

Neljapäeval toimus kiiruga korraldatud pressikonverents, kus endi sõnul sügavalt kahetsev Mori tunnistas, et tema kommentaarid olid sobimatud ning läksid vastuollu olümpiavaimuga.

2020. aasta Tokyo olümpiamängude president Yoshiro Mori (paremal) kummardamas pärast 4. veebruaril antud pressikonverentsi. 
2020. aasta Tokyo olümpiamängude president Yoshiro Mori (paremal) kummardamas pärast 4. veebruaril antud pressikonverentsi. Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS/Scanpix

Samas teatas Mori, et ei kavatse oma ametipostilt tagasi astuda: «Olen kõvasti töötanud ja pühendanud viimased seitse aastat oma elust Tokyo olümpiale. Ma ei astu kõrvale.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles