Tänavune Eurovisioon toimub, kuid teistmoodi

Elu24
Copy
Eurovisiooni lauluvõistluse logo 2020. aastal, mil võistlus COVID-19 pandeemia tõttu edasi lükati.
Eurovisiooni lauluvõistluse logo 2020. aastal, mil võistlus COVID-19 pandeemia tõttu edasi lükati. Foto: KOEN VAN WEEL / ANP / Scanpix

Eelmisel aastal jäi viiruspuhangu tõttu Eurovisiooni lauluvõistlus ära. Eesti Laulul osalejad võivad aga kergendusega hingata - korraldajad on otsustanud, et sel aastal lauluvõistlus ära ei jää. Küll aga on see veidi teistsugune.

Korraldajad on välistanud täieliku otsesaate formaadi, mis tavaliselt lauluvõistlusel on. Samuti rõhutakse sotsiaalse distantseerumise reeglitele.

Eurovisioonil osalejatel on palutud juba eos ette valmistada oma esitlus ka valmis video kujul, vahendab BBC. Seda varianti rakendatakse siis, kui esinejatel pole võimalik pandeemia tõttu tänavu Rotterdamis korraldatavale võistlusele kohale lennata, samuti ka siis, kui võistlejad peavad näiteks eneseisolatsioonis viibima. 

«Eurovisiooni lauluvõistlus toimub sel aastal kindlasti hoolimata ülemailmsest pandeemiast, kuid olude sunnil pole selle aasta üritus selline, nagu tavaliselt» kommenteeris lauluvõistluse tegevjuht Martin Österdahl.

Eurovisiooni lauluvõistluse finaal toimub sel aastal 22. mail Hollandi linnas Rotterdamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles