VIDEO Kohtumisel Messiga olid kurvad tagajärjed: kilekotist iidoli vutisärgi teinud Afganistani poisi lugu

Elu24
Copy
«Kilekotipoiss», väike Messi - Murtaza Ahmadi.
«Kilekotipoiss», väike Messi - Murtaza Ahmadi. Foto: Kuvatõmmis/Twitter

2016. aastal sai maailm teada, kes on Murtazi Ahmadi ehk niinimetatud kilekotipoiss. Tol ajal viieaastane Afganistani vutipoiss vallutas meediaväljaannete esikaaned, sest oli teinud endale kilekotist mängijasärgi, millel peal Messi nimi ja number 10.

Poisi perel polnud raha, et lapsele mängusärki osta, mistõttu pidi Ahmad rahulduma kilekotist tehtud särgiga.

Kuuldused suurest fännist Afganistanis jõudsid ka jalgpallikuninga Lionel Messi kõrvu. Argentiina superstaar saatis Ahmadile oma autogrammiga särgi ja ka uue palli. Hiljem samal aastal õnnestus Ahmadil Kataris isegi oma iidoliga silmast silma kohtuda. 

Kaunil lool on ka oma varjupool. Bleacher Reporti avaldatud videost selgub, kui kurvad tagajärjed olid Ahmadi kohutmisel Messiga poisile ja ta perele tema kodumaal, Afganistanis.

Pärast seda, kui Messi saatis poisile mängusärgi ja palli, hakati Ahmadit taga kiusama ja tema peret ähvardati. Kodulinnas kujutati ette, et pere on saanud Messilt suure rahasumma. Tegelikult see nii ei olnud. 

«Meie maal arvatakse, et kui teed tegemist kuulsa inimesega, siis on selge, et see inimene on sind ka rahaliselt aidanud,» ütleb Ahmadi onu videos. 

Kuna tundmatud inimesed ähvardasid Ahmadi ära röövida, siis pidi ta ennast varjama onu juures Afganistani pealinnas Kabulis, sadade kilomeetrite kaugusel kodust. Nii möödus aasta, mil Ahmadi ei saanud isegi koolis käia.

Elavast poisijõmpsikast sai vaikne laps. Ta armastas endiselt jalgpalli, kuid nüüd pidi ta koos onupoegadega jalkat siseruumis mängima, et keegi teda ei märkaks.

«Pole kuskil jalkat mängida, mul pole sõpru,» sõnab Ahmadi kurvalt.

Lõpuks polnud ka Kabulis enam turvaline. Talibani rünnakute pärast pidi poiss tagasi kodulinna minema. Ainus eelis oli see, et poiss sai nüüd taas õues palli toksida.

Ahmadilt uuriti, kas ta kahetseb kilekotist mängijasärgi tegemist. Tema vastus võtab sõnatuks: «Oleksin igal juhul selle kilekoti selga tõmmanud, sest armastan Messit.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles