ESMAESITUS ⟩ Looduskaitsjaks hakanud Triin Lellep filmis Eesti kummituslinnas musavideo

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Triin Lellep muusikavideo «Natura» võtetel tuhamäe otsas.
Triin Lellep muusikavideo «Natura» võtetel tuhamäe otsas. Foto: Kaader videost

Talve hakul telesaatejuhi ja Pariisi-teemalise raamatu autorina meedias figureerinud Triin Lellep tuleb uue lauluga kapist välja kui keskkonnakaitsja. Aasta jooksul filmitud muusikavideos võib näha Peipsi rannikut, Ida-Virumaa tuhamägesid ja Eesti kuulsaimat kummituslinna Viivikonnat.

Lellep rääkis Elu24-le, et uus laul «Natura» valmis soovist pöörata muusika kaudu tähelepanu keskkonnaküsimustele. See on pühendatud MTÜ-le Eesti Roheline Liikumine.

«Olen juba enda elus teinud loodussäästlikke otsuseid, näiteks eelistan öko- ja veganitoitu, liiklemiseks kasutan jalgratast ja poodlemas mind juba naljalt ei leia – riideid vahetame sõprade keskis,» rääkis Lellep. «Ühel hetkel aga tundsin, et sellest ei piisa ja nii tekkiski soov panna laulu oma mure looduse pärast, et nii võiks see sütitada ka teisi,» lisas ta.

«Naturale» valmistasid video produtsent ja lavastaja Sille Siniavski ning loodusfotograaf Tom Žuravljov, kes kasutasid võttepaikadena Eesti ürgmetsi, Ida-Virumaa kaevandusi, tuhamägesid, Viivikonna kummituslinna ja Peipsi rannikut. Kuigi laul on prantsuskeelne, üritasid video autorid panna loo sõnumi sellisesse pildikeelde, mis oleks mõistetav kõigile üle maailma.

«Meie soov ei ole inimesi manitseda, vaid juhtida tähelepanu keskkonnateemadele,» ütles Siniavski. «Just meie võimuses on kujundada tulevaste põlvede elukeskkond,» lisas ta.

«Natura» muusika autoriteks on prantsuse laulukirjutaja Julien Pinto ja hispaania produtsent Abel Vegas. Laulu on kokku mänginud Teet Kehlmann ja vokaali produtseeris Lauri Laubre.

Triin Lellep muusikavideo «Natura» võtetel Viivikonnas.
Triin Lellep muusikavideo «Natura» võtetel Viivikonnas. Foto: Kaader videost

Lellepi jaoks oli tegemist elu pikima muusikalise projektiga, kuna videot filmiti mitme aastaaja vältel. «Filmimiste käik oli ülimalt põnev, õppisime Eestit tundma ja oli ka seiklusi,» jäi Lellep kogemusega rahule.

Ida-Virumaa kummituslinnas Viivikonnas, kus elab vaid poolsada inimest, kohtus lauljanna rõõmsameelse memmekesega, kes võtteid uudistama tuli. «Meile üllatuseks ütles ta, et sealne elu pole üldse välja surnud, varsti ehitatakse varemed taas üles ja Viivikonna täitub noortega,» meenutas Lellep meeleolukat seika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles