Šveitsi tennisetäht Federer avaldas, millal teda taas võistlemas näeb

Elu24
Copy
Roger Federer pma viimasel ametlikul profimatšil mullu Austalian Openi poolfinaalis.
Roger Federer pma viimasel ametlikul profimatšil mullu Austalian Openi poolfinaalis. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

20-kordne suure slämmi turniiride võitja, nüüdseks maailma edetabelis viiendaks langenud tenniserüütel Roger Federer andis Šveitsi raadiole intervjuu, kus kinnitas naasmist profituurile märtsi alguses Doha turniiril.

«Tahan uuesti maitsta võidurõõmu ja olen selleks valmis käima veel pika ja raske tee,» ütles käesoleva aasta augustis 40 - aastaseks saav tenniselegend.

Varasematel aastatel on Doha turniir peetud jaanuari algul enne Australian Openit, aga nüüd leiti sellele koht märtsi teisel nädalal, sest algselt sel ajal toimuma pidanud Indian Wellsi turniir jäeti ära.

Kuigi Doha turniir on ainult ATP 250 tasemel, siis samal nädalal pole ka teised turniirid (Marseille ja Santiago) kõrgema auhinnafondiga ning Federer otustas Doha kasuks. Šveitslane on Doha turniiri varem võitnud aastatel 2005, 2006 ja 2011. Viimati mängis šveitslane Katari pealinnas aastal 2012, kui ta poolfinaalis andis seljavigastuse tõttu loobumisvõidu Jo-Wilfried Tsongale.

Roger Federer Qatar Openil Dohas 2012. aastal. 
Roger Federer Qatar Openil Dohas 2012. aastal. Foto: MOHAMMED DABBOUS/REUTERS/Scanpix

«Tahtsin oma tagasituleku teha väiksemal turniiril, kus pinget on ka vähem,» sõnas Federer.

Viimase profituuri kohtumise pidas Federer mullu Australian Openi poolfinaalis, kus ta kaotas Novak Djokovicile. Federer tunnistas, et kogu puudutud aasta jooksul jälgis ta suurt tennist hoolega.

«Alguses arvasin, et ei hakka spordivõistlusi vaatama, sest tegelen pigem oma laste ja taastusraviga,» rääkis mulle kahel üõlvelõikusel käinud Federer.

«Aga ometi hoidsin end kursis tulemustega ja vaatasin ka mänge telerist. See huvi oli mulle endalegi üllatus, sest siis, kui ise tuuril kaasa teen, ma teisi mänge väga ei jälgi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles