HUUMOR KUUBIS Kõmuline Joala kuju pandi kasti ja uued meemid on kohe platsis

Elu24
Copy
Jaak Joala kuju peideti kasti alla ja sellest sai samuti meem.
Jaak Joala kuju peideti kasti alla ja sellest sai samuti meem. Foto: Kuvatõmmis Facebookist/Adiemus Del Candelia

Möödunud kuul palju tähelepanu saanud Jaak Joala mälestusmonument Viljandis peideti 2. veebruaril kasti alla. Ei läinud tundegi enne, kui ühismeediasse ilmusid ajutisest lahendusest inspireeritud meemid.

Möödunud aasta lõpus Viljandisse kerkinud Jaak Joala mälestusmärk pakkus jaanuaris palju kõneainet. Ohtralt kriitikat saanud kujuga ei olnud rahul ka laulja lesk Maire Joala.

Maire Joala ja tema juriidilised esindajad advokaadibüroost Triniti saatsid 11. jaanuaril Viljandi linnavalitsusele nõudekirja, milles taotlesid kuju eemaldamist. Kirjas väitis Maire Joala, et valminud teos on ebaõnnestunud ning sellise taiese loomiseks pole tema nõusolekut andnud, vahendab Sakala

Teisipäeva varahommikul ehitati kõmulise Jaak Joala kuju ümber puidust kast, et teose eksponeerimine lõpetada. See jääb sinna vähemalt nädalaks.

Nagu paljud arvatavasti mäletavad, on Joala kujust meeme tehtud nii enne kui ka pärast selle paigaldamist. Ka nüüd ei jätnud netirahvas uut võimalust kasutamata. Ei läinud kaua enne, kui Joala kuju katvast kastist sai samuti meem! Oli ka neid, kes viskasid ajutise lahenduse üle lihtsalt nalja.

Vaatamegi, milliseid humoorikaid meeme ja ütlemisi Joala kasti kohta sotsiaalmeediasse postitati.

Posted by Ingvar Meen on Tuesday, 2 February 2021
Posted by Ingvar Meen on Tuesday, 2 February 2021
Posted by Ingvar Meen on Tuesday, 2 February 2021
Posted by Aapo Ilves on Tuesday, 2 February 2021

Vahel peitub lihtsuses ilu. «Ta on Jaak Joala,» kirjutas keegi prantsuse keeles.

Müüa aiamaja «Viljandi» (9 m2)

Posted by Aapo Ilves on Tuesday, 2 February 2021

Tehti ka nalja, et kuna kast pole just kõige ilusam, siis varsti tuleb ka see omakorda kastiga katta. Nii võib jõuda olukord viimaks selleni, et skulptuur on suurem kui linn.

Sarnase idee peale tuli ka Lugejakiri.ee, mis võttis olukorral sabast kinni ja kirjutas: «Täna hommikul kaeti Viljandis kinni palju kisa ja kära tekitanud Jaak Joala monument. Viljandi linn teatas ka, et lisaks Joala kujule kaetakse kinni veel iga asi, mis võiks kedagi vähekenegi häirida.» Sellele lisati ka pilt vaatega Viljandi veetornile, kus mõned nii-öelda häirivad objektid olid kastidega kaetud.

Täna hommikul kaeti Viljandis kinni palju kisa ja kära tekitanud Jaak Joala monument. Viljandi linn teatas ka, et lisaks Joala kujule kaetakse kinni veel iga asi, mis võiks kedagi vähekenegi häirida.

Posted by Lugejakiri.ee on Tuesday, 2 February 2021

Pakendikeskus nägi aga võimalust kasutada olukorda ära enda reklaamimiseks.

Vabandame, et meil pole Viljandis kauplust, kust leiaks korraliku pakkimistehnika ja -tarvikud. Ootame Viljandi inimesi...

Posted by Pakendikeskus on Tuesday, 2 February 2021

Naljaviskamisega ühines ka anonüümne kunstnik, kes kaunistas Joala kasti välja prinditud humoorika pildiga. Seda näed SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles