Kaia Kanepi sai Gippsland Trophyl hinnatava teise koha ja teeb maailma edetabelis suure tõusu!

Elu24
Copy
Kaia Kanepi Austraalias Melbourni`is Gippsland Trophy WTA turniiri teise koha trofeega.
Kaia Kanepi Austraalias Melbourni`is Gippsland Trophy WTA turniiri teise koha trofeega. Foto: PAUL CROCK/AFP/Scanpix

Eesti tennisist Kaia Kanepi ei suutnud Gippsland Trophy WTA turniiri finaalis belglanna Elise Mertensiga võrdses tempos mängida. Eestlanna kaotas maailma 20. reketile 4:6, 1:6.

Matši esimesele setile vajutas osaliselt pitseri Kaia ebaõnnestunud algus, kui ta jäi taha 0:3. Seejärel võitis eestlanna murde tagasi. Aga seisul 4:5 ei mänginud Kanepi piisavalt head servigeimi ja nii läks sett Mertensile.

Teises seti oli Kanepi tagajoonemängus endiselt ründavam pool, aga tegi ka rohkem vigu. Mertens leidis pea alati õigel ajal hea esimese servi ja lõi mitu ässa, kuiid Kanepi tegi neljandas geimis seisul 0:3 ja 30:0 kaks topeltviga ja pärast selle geimi kaotust oligi mäng sisuliselt läbi.

Kanepi tegi seekord ainult 14 äralööki ja patustas 23 lihtveaga. Mertensil olid need numbrid 18 ja 13. Kanepi esimese servi protsent oli vaid 49, mis jäi ka kehvemaks kui eelmistes kohtumistes. Mertens tegi aga esimese serviga imet. Kuigi tema õnnestumisprotsent (55) ei olnud ka kuigi kõrge, võitis ta esimeselt pallingult koguni 89% punktidest (Kanepi 63%). 

Kanepi jaoks oli tegemist õnnestumisega, sest täna heale tulemsuele kerkib ta järgmisel nädalal maailma edetabelis 29 kohta, ning tõuseb 65. kohale, vahendas Tenninsnet. Sellega tuleb aga järjest lähemale võimalik olümpiapääse!

Laupäev 6. veebruar

Melbourne’is toimuval Gippsland Trophy WTA tenniseturniiril alistas Kaia Kanepi nelja parema seas venelanna Jekaterina Aleksandrova 6:3, 7:6 (6) ning jõudis finaali. 

Pühapäevane finaal on Kaia Kanepile üheksas WTA finaal profikarjääri jooksul. Viimati jõudis Kanepi WTA turniiri finaali 2013. aastal, kui eestlanna võitis Brüsseli turniiri. Üheksast finaalist on Kanepi võitnud neli.

Kanepi juhtis teise seti kiires lõppmängus Aleksandrova vastu 4:0 ja 5:1, kuid venelanna ei andnud alla. Seisul 5:4 tegi Kanepi topeltvea, siis kogus eestlanna end ning põmmutas järgmisel pallingu ässa seisuks 6:5. Kuigi Aleksandrova veel viigistas 6:6, oli see kõik, kaks järgmist punkti Kanepile ning tasuks suurepärane võit 6:3, 7:6 (6). 

Kanepi kohtub turniiri finaalis Belgia esinumbri Elise Mertensiga, kes sai poolfinaalis loobumisvõidu jaapanlannalt Naomi Osakalt.

Pärast matši antud väljakuintervjuus sõnas Kanepi: «Ma olen väga õnnelik, et finaali jõudsin. Turniiri alguses ei osanud oodata, et finaali jõuan. Andsin platsil oma parima. Vaatamata sellele, et mängisin mullu aasta lõpu poole mitu turniiri, kokku 16 mängu, siis käimasoleva turniiri avamatš oli ikkagi väga raske.»

Reede 5.veebruar

Melbourne’is toimuval Gippsland Trophy WTA tenniseturniiril pidi täna hommikul Kaia Kanepi kohtuma veerandfinaalis tšehhitar Karolina Muchovaga. Matš jäi Muchova loobumise tõttu ära. 

35-aastane eestlanna kindlustas endale Karolina Muchovalt saadud loobumisvõiduga koha poolfinaalis, kus kohtub suurepärases hoos oleva venelanna Jekaterina Aleksandrovaga (WTA 33.). 26-aastane venelanna alistas üllatuslikult maailma teise reketi, rumeenlanna Simona Halepi kindlalt 6:2, 6:1.

Muchova põhjendas loobumist kõhulihase vigastusega. 

Kolmapäev 3. veebruar

Kaia Kanepi kohtus kolmapäeva hommikul Gippsland Trophy tenniseturniiril Melbourne Parkil venelanna Darja Kasatkinaga (WTA71.). Eestlanna oli parem 7:5, 6:1 ning sillutas tee turniiri kaheksa parema hulka.

Kanepi ja 23-aastane Kasatkina olid varem omavahel kohtunud neli korda, mõlemad olid võidurõõmu maitsnud kahel korral. Kanepi alistas Kasatkina 2017. aasta US Openil 6:4, 6:4 ja 2018. aastal Brisbane’i turniiril 6:2, 6:2, kuid kaotas 2018. aastal Roland Garrosis 4:6, 1:6. 

Kolmapäeval sai Kanepi kirja kolmanda võidu Kasatkina üle numbritega 7:5, 6:1.

Kanepi lõi mängus kaks ässa ja tegi samapalju topeltvigu, esimese servi õnnestumisprotsent oli 55. Kuid ta võitis esimeselt servilt koguni 71% punktidest. Kuuest murdepallist realiseeris Kanepi neli, Kasatkina vaid viiest ühe. Kasatkina võitis esimeselt servilt ainult 59% punktidest.

Veerandfinaalis kohtub Eesti tennisemängija tšehhitari Karolina Muchovaga (WTA 27.).

Teisipäev 02.02.2021

Eesti tennise raudne leedi Kaia Kanepi esitas teisipäeva varastel hommikutundidel Melbourne`is peetaval Gippslandi WTA 500 tenniseturniiril võimsa partii ja sai hakkama supertulemusega – eestlanna alistas maailma seitsmenda reketi, valgevenelanna Arina Sabalenka kolmes setis 6:1, 2:6, 6:1.

35-aastane eestlanna mängis jõulise ning kiire Valgevene esinumbri vastu igati vägeva avaseti, läks 5:0 juhtima ning võitis 6:1. Kuigi Kanepi mängis südilt ka teises setis, oli selles parem Sabalenka 6:2.

Kolmandas setis asus Kanepi kindlakäeliselt kohtumise kulgu domineerides jällegi 5:0 ette. Kuigi eestlanna sundis endast 13 aastat nooremat Sabalenkat eksima, siis seisul 5:1 oma pallingugeimil oli Kanepil kasutada neli matšpalli, kuid valgevenelanna ei andnud alla ning jõudis veel ka korra murdepallini.

Eestlanna näitas külma närvi ning võttis kuuendal matšpallil suurepärase võidu ja katkestas Sabalenka 15-mängulise võitude seeria!

Kaia Kanepi sundis Arina Sabalenkat matši ajal korduvalt frustreerunult karjuma. Ka reket pudenes valgevenalannal korduvalt käest...
Kaia Kanepi sundis Arina Sabalenkat matši ajal korduvalt frustreerunult karjuma. Ka reket pudenes valgevenalannal korduvalt käest... Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Eestlanna põmmutas kohtumises neli serviässa, Sabalenka mitte ühtegi. Murdepalle realiseeris Kanepi fantastiliselt - seitsmest kuus! Punktidega jäi Kanepi peale 83:74. 

Matšijärgses väljakuintervjuus sõnas Kanepi, et välisväljakutel mängimine vajab veel harjumist. «Eelmises kohtumises puudus enesekindlus. Pikk mängupaus mõjub. Täna oli parem tunne. Hele päike on veel harjumatu. Võiduvõti seisnes agressiivsuses. Kui mängin hästi ja agressiivselt on kõigil minuga raske,» ütles eestlanna.

Kanepi läheb kuueteistkümne parema seas kokku venelanna Daria Kasatkinaga (WTA 71.), kes alistas Sloveenia tennisisti Polona Hercogi 6:4, 6:3. Kanepi on Kasatkinaga kohtunud kahel korral ning mõlemad matšid võitnud settigi kaotamata.

Enne teisipäevast mängu:

Erinevalt Eesti naiste tennise esireketist Anett Kontaveidist ei ole Kanepi Sabalenkaga varem tenniseväljakul kohtunud. Viimati mängis Kanepi maailma edetabeli esikümnesse kuuluva tennisistiga 2019. aasta sügisel Moskvas Kremlin Cupil. Siis jäi eestlanna teises ringis maailma kaheksandale reketile Kiki Bertensile alla.

WTA edetabelis hetkel seitsmendal positsioonil oleval Sabalenkal on Kontaveidiga mängimisest ette näidata kahest matšist kaks võitu. Viimati sai valgevenelanna Kontaveidist jagu mullu Dohas, seda kolmes setis. Mäletatavasti selle turniiri 22-aastane Sabalenka ka võitis. Valgevene tennisepiiga on jõudnud karjääri jooksul triumfeerida juba üheksal WTA turniiril.

Fotomeenutus Wuhanist 2018. aastal. WTA Wuhani Openi turniiri võitja Arina Sabalenka (paremal) ja finalist Anett Kontaveit. 
Fotomeenutus Wuhanist 2018. aastal. WTA Wuhani Openi turniiri võitja Arina Sabalenka (paremal) ja finalist Anett Kontaveit. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kanepi võitis Melbourne`is toimuva turniiri esimeses ringis kohaliku mängija Astra Sharma kolmes setis. Nii Sabalenka, kui Kanepi on mõlemad füüsiliselt tugevad mängijad, siiski jääb 35-aastane Kanepi valgevenelannale kiiruses alla, kuid kogemust on jällegi rohkem eestlannal.

Kanepi - Sabalenka matš peetakse Margaret Courtil päeva teise kohtumisena. Esimesena tulevad sellel väljakul platsile kell 2.00 Eesti aja järgi ameeriklanna, mulluste Austraalia lahtiste tšempion Sofia Kenin ja Itaalia tennisemängija Camilia Giorgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles