LÕBUS! ⟩ Eesti päritolu tüdruk naerutab TikToki vaatajaid emakeelsete sõnadega

Elu24
Copy
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: TikTok/ Pikapika.choo

Kakao? Mandariin? Ananass? Tunduvad pisut küll nagu rahvusvahelised sõnad. Katya postitab TikTokis videoid lavastatud olukordadest, kus tal tuleb rinda pista keeleliste eripäradega. Tüdruku emakeel on vene keel, ta on sündinud Eestis ja elab hoopiski Inglismaal. 

Tüdruk kutsub end videotes ise inglisepäraselt Kate'iks ja tal on TikTokis koguni 173 tuhat jälgijat. Ta sai TikTokis kuulsaks, kui postitas platvormile video sellest, kuidas palub korterikaaslaselt kakaod. Kuna inglise keeles on kakao aga hoopiski «hot chocolate» (otsetõlkes «kuum šokolaad»), siis ei saa kaaslane tüdruku soovist midagi aru. 

Videoid, kus tüdruk üritab välismaalasest korterikaaslasele seletada, mis toiduainet ta silmas peab, nimetab Kate «Rahvusvahelise kodu sarjaks». Ta naljatab videotes sõnadega, mida kasutatakse nii vene kui ka eesti keeles. Tema kõige populaarsem video sõnast "kakao" on kogunud pea 2,5 miljonit vaatamist. 

@pikapika.choo

International house series✌?☕️ #foryoupage #foryou #fyp #international #polyglot #russian #british #multinational #language

♬ Elevator Music - Bohoman

Teises videos üritab Kate küsida sõbralt mandariine. Kuigi tüdruk hääldab sõna inglisepäraselt, ei mõista sõber tema soovi, sest inglise keeles on mandariin hoopis «tangerine». On alles paras peavalu see inglise keel!

@pikapika.choo

International house series: mandarin edition?✌?#foryoupage #foryou #fyp #mandarin #tangerine #languages #english #russian #multiculture #languages

♬ Elevator Music - Bohoman

Täna posititas neiu samal teemal kolmanda video, kus ta üritab sõbrale selgeks teha, et soovib ananassi. Inglise keeles on aga sõna vaste hoopis «pineapple». Ometi kõlab ka «ananass» nii, justkui oleks see oleks rahvusvaheline sõna. Tegelikult kasutataksegi sõna vähemalt 40 keeles. Inglise keeles aga erineb vilja nimetus oluliselt. 

Katya kasutajanimi TikTokis on @pikapika.choo.

@pikapika.choo

International house: ? edition #foryoupage #foryou #fyp #languages #russian #ananas #pineapple #polyglot #multinational

♬ Elevator Music - Bohoman

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles