SELGELTNÄGIJA? Jürgen Ligi tegi viis aastat tagasi prohvetliku ennustuse (1)

Elu24
Copy
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Eelmist aastat iseloomustavad kahtlemata distantsõpe, sotsiaalne distantseerumine ja kodukontor. Ehkki paljudele tuli taoline elumuutus üllatusena, siis tundub, et Jürgen Ligi teadis selgeltnägijalikult ette, mis toimuma hakkab. 

Kui Jürgen Ligi oli 2015. aastal haridus- ja teadusminister, investeeris riik üle 40 miljoni euro sellesse, et alates 2020. aastast saaks vajadusel toimuda koolides kogu õppetöö digitaalselt. Tundub, et seesugune plaan oli 2020. aastat silmas pidades väga tänuväärne, sest pea kogu õppetöö toimus digitaalselt suure osa aastast.

Ligi teatas toona: «aastaks 2020 saab kogu õppetöö koolides toimuda digitaalselt». Säänne teadaanne paneb küsima, kas tegu oli lihtsalt juhusega või hoopiski toonase haridusministri prohvetliku ennustusega? Ligi justkui nägi ette pandeemiat, mis viib õpilased üle Eesti koduõppele.

16. märtsist 2020 rakendati Eesti koolides koduõppesüsteemi COVID-19 pandeemia tõttu. Ehkki sügisel said enamik lapsi päriselt kooli minna, kasutatakse digiõpet siiani väga palju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles