RAHA, RAHA Venemaa tennisemängijad said sobitegemise eest ränga karistuse

Elu24
Copy
Raha. Foto on illustreeriv.
Raha. Foto on illustreeriv. Foto: Dinendra Haria/Zumapress.com/Scanpix

Rahvusvaheline Tenniseföderatsioon (ITF) määras kokkuleppemängude eest eluaegse võistluskeelu Venemaa naistennisistidele Sofia Dmitrijevale ja Alija Merdejevale.

Juhtumist teavitas tennise eetilisusega ja sealhulgas kokkuleppemängudega tegelev TIU ehk Tennis Integrity Unit.

Venemaa tuntud treener Šamil Tarpištšev kommenteeris Venemaa naistennisistide diskvalifitseerimist vaoshoitult ja leidis selle olevat põhjendatud. «ITF võitleb väga karmilt kokkuleppemängudega ja nii karmi karistuse nad ei saanud mitte ainult selle eest, et osalesid pettuses, vaid peamiselt TIU-ga koostööst keeldumise tõttu,» selgitas Tarpištšev

«Selline probleem on tennises olnud kaua ja mitte ainult Venemaal. Diskvalifitseeritud on itaallasi, argentiinlasi ja paljusid teisi, meie ei ole esimesed ega viimased.»

Maailma tennise mõistes ei olnud Dmitrijeva ega Merdejeva mingilgi viisil silmapaistvad mängijad, vahendas Tennisnet. Dmitrijeva on napilt kuulunud WTA 1000 parema mängija sekka (parim edetabelikoht 928.), aga Merdejeva pole isegi esituhandesse jõudnud. Sellisel tasemel võib kokkuleppemängudele minek tunduda ahvatlev, sest sellisel tasemal tennisest saadav auhinnaraha  ei ole äraelamiseks piisav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles