IDENTITEEDIVARGUS ⟩ Liis Lemsalu nimega libakonto üritab Facebookis inimesi petta

Elu24
Copy
Liis Lemsalu.
Liis Lemsalu. Foto: Madis Sinivee/Postimees/Scanpix

Kui paar päeva tagasi tuli teleajakirjanik Hannes Hermaküla avalikkuse ette teadaandega, et tema nime alt tegutseb Facebookis kelm, siis nüüd on sama saatus tabanud Liis Lemsalu - lauljatari nime alt kirjutatakse inimestele, et nad on võitnud olematu auhinna. 

Liis Lemsalu annab Instagramis teada, et tema identiteedi varastanu võtab Facebookis inimestega ühendust ja annab neile teada, et nad on võitnud 1000 euro väärtuses rahalise auhinna. Selleks, et nimetatud auhind «võitjani toimetada», peab väidetav võitja registreerima ennast tundmatul veebilehel ja jagama seal kelmidele enda isiklikke andmeid.

Lemsalu postitas enda Instagrami storysse teavituse, et see inimene ei ole tema ja lisas juurde hoiatavad kuvatõmmised petturite tegemistest koos kirjaga: «Kindlasti ärge registreerige end ja ärge jagage oma isiklikke andmeid antud lehel».

Lauljatar kutsub jälgijaid üles mitte uskuma kõike, mida internet ette söödab. 

Veel paar päeva tagasi rääkis teleajakirjanik Hannes Hermaküla sarnasest kogemusest «Ringvaate» saates Tema nime alt tegutsev kelm üritas Facebookis müügitööd teha, samuti jagas pettur Hermaküla nime alt Donald Trumpi ja koroonaviirusega seonduvaid artikleid. Hermaküla rõhutas, et tal ei ole ühtegi sotsiaalmeediakontot ja tegu on identiteedivargusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles