METSIK VIDEO Politseiauto kihutas teed blokeerinud rahvahulka, ajades alla kaks inimest

Elu24
Copy
Politseiauto sõitis mõlema rattaga üle vähemalt ühest inimesest.
Politseiauto sõitis mõlema rattaga üle vähemalt ühest inimesest. Foto: Kuvatõmmis

USAs korraldatud illegaalne autoüritus sai ootamatult traagilise lõpu, kui kohale saabunud politsei võttis kasutusele äärmuslikud meetmed.

Loode-USAs Tacomas leidis laupäeval aset vahejuhtum, kus politseiauto ajas alla hulga inimesi. Üks kannatanu viidi haiglasse, kinnitamata andmetel sõitis auto otseselt üle kahest inimesest.

Laupäeva õhtul kogunes ühele ristmikule umbes 100 autohuvilist ja hulk hobiautosid. Blokeerinud illegaalse üritusega ristmiku, tehti ristmikul «sõõrikuid» ja takistati liiklust.

Tacoma politsei saatis kohale patrulli, et üritus «osalejate ja tänaval liiklejate ohutuse nimel» laiali ajada, selgus hilisemast teatest. Osalejad ei kavatsenud aga esimesele saabunud patrullile alluda ja blokeerisid selle tee.

Gaas põhja

Politsei kõneisiku Wendy Haddow sõnul hakkas roolis olnud politseinik kartma oma turvalisuse pärast, kui rahvas autole lähenes. «Ta kartis, et nad lõhuvad ta aknad,» täpsustas Haddow.

Sellele järgnevast hetkest on levinud ka mitu videot. Neil on näha, kus rahvas läheneb julgete hüüetega politseiautole. Ühest vaatenurgast selgub ka, et autot lööma keegi ei hakanud. Veidi taganenud patrull paneb siiski kuuldavalt gaasi põhja ja kihutab läbi rahva.

Auto paiskab pikali umbes 10 inimest. Ühest sõidetakse aga nähtavalt mõlema rattaga üle, väidetavalt tabas sama saatus veel üht inimest. Politsei kasutatud Ford Explorer kaalub üle 2000 kilogrammi.

Üks inimene viidi haiglasse. Üks kannatanutest andis ka meediale kommentaari. Tema sõnul paranevad ta vigastused kindlasti, kuid emotsionaalselt jätab sündmus sügava jälje. «Inimesed, kes seal olid, ei teinud kellelegi häda,» selgitas ta. «Politsei tuleb ja teeb inimestele viga ning lihtsalt lahkub... mulle tundub, et tehti liiga ja ma tahan õiglust.»

 58-aastane politseiametnik, kes autot juhtis, saadeti aga tasustatud puhkusele, kuni siseuurimine kestab. Mees on politseis töötanud 30 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles