Möödus aasta korvpallilegendi Kobe Bryanti traagilisest surmast: vaidlused varanduse üle ei vaibu

Elu24
Copy
26. jaanuaril 2021 möödub aasta korvpallilegendi Kobe Bryanti ja tema tütre Gianna traagilisest surmast.
26. jaanuaril 2021 möödub aasta korvpallilegendi Kobe Bryanti ja tema tütre Gianna traagilisest surmast. Foto: Damian Dovarganes/AP/SCANPIX

26. jaanuaril täitub täpselt aasta korvpallilegendi Kobe Bryanti traagilisest surmast. Bryant hukkus 41-aastaselt Californias juhtunud helikopteriõnnetuses, kus said surma ka Bryanti 13-aastane tütar Gianna ja veel seitse inimest.

Bryant oli teel Gianna korvpallimatšile, kuid kehvade ilmaolude tõttu kukkus kopter alla. Traagiline sündmus vapustas kogu maailma. 

Õnnetuse sündmuspaik.
Õnnetuse sündmuspaik. Foto: JOSE ROMERO/AFP

Õnnetuse uurimine on veel pooleli. Isegi eelmisel suvel avaldatud 1700-leheküljeline raport ei andnud uut teavet peale mõne katke lennujuhtimiskeskuse ja piloodi vahelisest vestlusest.

Alla kukkunud lennuki rusud.
Alla kukkunud lennuki rusud. Foto: JOSE ROMERO/AFP/Scanpix

Korvpalliklubi Los Angeles Lakers legendil Kobel ja tema naisel Vanessal oli kokku neli last, kõik tütred. Natalia on nüüd 18-aastane ja Bianka neljane. Pere pesamuna Capri sündis 2019. aasta suvel ehk vaid pool aastat enne isale saatuslikuks saanud õnnetust.

Üks kuu pärast katastroofi ütles Vanessa Los Angleses Stpales Centeris toimunud mälestusstseremoonial, et Kobe oli tema jaoks palju enamat kui korvpallur või Oscari-võitja. «Ma ei suhtu temasse kui kuulsusesse või imelisse korvpallurisse. Ta oli mu kallis kaasa ja väga hea isa oma lastele,» rääkis ta. 

Vanessa Bryant abikaasa Kobe Bryanti ja tütre Gianna mälestustseremoonial 24. veebruaril 2020 Los Angeleses.
Vanessa Bryant abikaasa Kobe Bryanti ja tütre Gianna mälestustseremoonial 24. veebruaril 2020 Los Angeleses. Foto: David Crane/ZUMAPRESS.com/Scanpix

«Ta oli mulle kõik. Oleme koos olnud alates ajast, kui olin 17-aastane. Olin tema tüdruk, tema esimene armastus, tema naine, tema parim sõber, tema usaldusisik ja kaitsja.»

Kobe Bryantit peetakse üheks kõigi aegade parimaks korvpalluriks. Temast jäi maha ka meeletu varandus. Majandusväljaande Forbesi mullukevadiste andmete põhjal hinnati Bryanti vara väärtuseks umbes 634 miljonit eurot.

Vanessa Bryant läks eelmisel aastal oma ema Sofia Lainega näiliselt leppimatult riidu. Lõppenud aasta detsembris andis Laine oma tütre kohtusse. Ta nõuab perelt kompensatsiooni «aastate pikkuse tasuta tehtud töö» eest. Laine väidab, et töötas pere erasekretäri ja lapsehoidjana.

Vasakult Vanessa Bryant, tema tütred Gianna Bryant ja Natalia Bryant ning Vanessa ema Sofia Laine.
Vasakult Vanessa Bryant, tema tütred Gianna Bryant ja Natalia Bryant ning Vanessa ema Sofia Laine. Foto: John Salangsang/AP/Scanpix

Laine nõuab tütrelt viit miljonit dollarit, maja ja Mercedest. Samuti väidab Laine, et Kobe oli enne surma lubanud, et hoolitseb Laine'i eest elu lõpuni, kuid Vanessa on teinud kõik, et seda takistada.

Vanessa jällegi vannub, et ükski ema väide ei ole tõsi.

Kobe Bryant esindas kogu karjääri jooksul Los Angles Lakersi klubi, kellega võitis viis NBA meistritiitlit. Profikarjääri lõpetas korvpallilegend 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles