VIDEO ⟩ Minski keskväljakul süütas inimene end protestiks põlema

Elu24
Copy
Tut.by avaldas šokeeriva video.
Tut.by avaldas šokeeriva video. Foto: Kuvatõmmis

Valgevene valitsusametnike kinnitusel viidi valitsushoone ees end põlema süüdanud mees haiglasse. Opositsiooniline Tut.by avaldas sellest ka video.

Reede hommikul süütas Valgevenes Minski Iseseisvusväljakul bensiiniga üle valatud inimene end põlema. Vahejuhtum leidis aset otse peamise valitsushoone ees.

«Isik on hospitaliseeritud,» kinnitas Valgevene siseministeeriumi esindaja Olga Tšemodanova Sputnikule. «Nüüd teeme selgeks intsidendi tagamaad.» Väidetavalt oli tegemist 35-aastase mehega. Pole teada, kas arstidel õnnestus ta elu päästa.

Samal ajal on opositsiooniliider Tatjana Tsihhanovskaja Eestis visiidil. Ta kohtus eile president Kersti Kaljulaidiga ning osaleb täna ÜRO Julgeolekunõukogu virtuaalistungil.

Pole esimene kord

Aljaksandr Lukašenka vastu meelt avaldavad aktivistid on protesti ka varem väga kaugele viinud. Septembris suri Minski lähistel end põlema süüdanud 36-aastane mees.

Samuti peab aktivist ja blogija Ihar Losik näljastreiki, mis on kestnud juba 39 päeva. Mees istub sügisestest protestidest saati poliitvangina vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles