Cristiano Ronaldo tõusis kõigi aegade väravakuningaks

Elu24
Copy
Torino Juventuses mängivast Cristiano Ronaldost sai kolmapäeval  karjääri jooksul enim väravaid löönud jalgpallur maailmas.
Torino Juventuses mängivast Cristiano Ronaldost sai kolmapäeval karjääri jooksul enim väravaid löönud jalgpallur maailmas. Foto: ANTONIO CALANNI/AP

Jalgpalliklubi Torino Juventuse supertäht Cristiano Ronaldo tegi kolmapäeval jalgpalliajalugu, kui Juventus alistas kohtumises Itaalia superkarikale Napoli 2:0. 

Ronaldo lõi Juventuse esimese värava matši 64. minutil. Tabamus oli portugaallasele karjääri 760. värav, millega ta tõusis maailma kõigi aegade väravalööjate edetabeli tippu. 

Enne kolmapäevast kohtumist jagas Ronaldo auväärset positsiooni Austria-Tšehhi mängija Josef Bicaniga, kes oli kkarjääri jooksul samuti põmmutanud 759 väravat. Kuid nüüd särab Ronaldo edetabeli tipus üksi, kui kõigi aegade suurim väravakütt. 

Enamuse väravatest, ehk 450 on Ronaldo löönud Madridi Reali eest. Manchesteri Unitedis oli ta täpne 118 korral, Portugali rahvuskoondise eest on Ronaldo vastaste väravavõrku sahistanud 102 korda.

Cristiano Ronaldo tähistab Itaalia superkarika võitu. Napolist oldi üle 2:0.
Cristiano Ronaldo tähistab Itaalia superkarika võitu. Napolist oldi üle 2:0. Foto: ELISABETTA BARACCHI/EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles