JUBA MEEM ⟩ Piduliku tseremoonia ootamatu staar – USA senaator Sanders ja ta stiilsed käpikud! (1)

Elu24
Copy
USA senaator Bernie Sanders Bideni inauguratsioonitseremoonial.
USA senaator Bernie Sanders Bideni inauguratsioonitseremoonial. Foto: AFP / Scanpix

Tänasest on USA president Joe Biden, kes andis 20. jaanuaril oma ametivande Kapitooliumi ees toimunud 59. inauguratsioonitseremoonial. Pidulikule tseremooniale tuli kohale ka USA senaator Bernie Sanders, kelle riietus pakkus netirahvale palju rõõmu ja mehest on juba saanud meem.

Möödunud aastal presidendiks pürgida proovinud USA senaator, 79-aastane Bernie Sanders oli üks neist, kes oli 20. jaanuaril 59. inauguratsioonitseremoonial publiku seas. Bideni ja Kamala Harrise ametivande pidulikule tseremooniale saabunud külalised olid vastavalt üritusele külma ilma kaitseks selga tõmmanud uhked mantlid, kui Sanders oli ootamatu erand.

Justkui täiesti tavalise parka ja kodukootud käpikutega Sanders hakkas oma lihtsuses külaliste seas koheselt silma ning ei läinud kaua, kui senaator sotsiaalmeedia tähelepanu osaliseks sai. Esmalt sai Sanders kiita oma käpikute eest.

«Kõigi inauguratsioonitseremoonia moeuudiste kõrval, ärme vaata mööda senaator Bernie Sandersi käpikutest,» kommenteeris moekriitik Twitteris. 

Kuna käpikud said sotsiaalmeedias palju tähelepanu ei läinud kaua, kuni erinevad meediaväljaanded nendest kirjutama hakkasid. Maailma üks tuntuimaid moeajakirju Vogue haaras samuti teemast kinni. Loetledes ette populaarsed moebrändid, kelle riideid piduliku tseremoonia külalised kandsid (nt Miu Miu, Sergio Hudson jms), jõuti ka Sandersi käpikuteni.

Käpikute loojaks on Vermonti osariigi õpetaja Jen Ellis, kes valmistab neid vanadest kampsunitest saadud lõngast. Bernie on Ellise käpikuid kandnud ka varem.

Vogue tõi ka välja, et Sanders kannab tihti samu riideid mitmeid kordi ja näeb oma alati muhe ning tore välja.

Teiseks hakkas sotsiaalmeedias kulutulena levima Sandersi pilt, millest mees istub üksikult (tseremoonial järgiti distantsireegleid) ja justkui mossitab. Nii Twitteris kui Instagramis on loodud juba mitmeid kuldaväärt meeme, mis viskavad heas mõttes nalja Sandersi üle.

Näiteks on ühes Instagrami postituses lõigatud Sanderson Kapitooliumi astmetelt välja ja paigutatud tänavapilti. Sellega viidatakse arvatavasti sellele, et Sanders nägi pidulik tseremoonial nii tavaline välja, et ta võiks sama hästi metroos või pargis istuda.

Osad võrdlesid Sandersit vanaisaga, kes on tiritud lapselapse spordivõistlust vaatama.

Eriti populaarseks on saanud meem, kus kirjutatakse järgmist: «Bernie näeb välja nagu «see kõik oleks võinud olla email».» 

Kuna Sanders saabus inauguratsioonitseremooniale ühe ümbrikuga, siis tehti sotsiaalmeedias nalja, et senaatoril on tegus päev ja pidulik tseremoonia ei ole ainus asi, mida ta peab tol päeval tegema.

Keegi pakkus, et Sanders näeb välja nagu hakkaks ta postkontori järjekorras seisma.

Muidugi tehti ka koomilisi võrdlusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles