ROOSA! USA-Mehhiko piirile paigaldatud kiiged võitsid disainiauhinna

Elu24
Copy
Kiiged Mehhiko-USA piiri eraldaval seinal.
Kiiged Mehhiko-USA piiri eraldaval seinal. Foto: LUIS TORRES/AFP/Scanpix

Kui aia eesmärk on inimesi üksteisest eemal hoida, siis kiiged kahe riigi piiril toovad hoopiski inimesi kokku. Kiiged paigaldati seinale aastal 2019, kuid said nüüd pärjatud ka maineka auhinnaga.

Teeter Totter sein võitis tänu oma geniaalsusele Beazly aasta disaini auhinna, mille annab välja Londoni Disaini Muuseum, selgub BBC artiklist. 

Muuseumi tegevdirektor Tim Marlow kommenteeris The Teeter Totteri seina kui toredat ettevõtmist, mis julgustas uut viisi kommunikatsiooni. «See on endiselt leidlik ja terav meeldetuletus selle kohta, kuidas inimesed suudavad seljatada mis tahes jõu, mis neid lahutada proovib,» räägib mees. 

Aias olevatesse vahedesse paigaldati erkroosad kiiged, mis panevad inimesed kahel pool piiri omavahel suhtlema ja mängima. 

Kiigud USA-Mehhiko piiril. 
Kiigud USA-Mehhiko piiril. Foto: SOCIAL MEDIA/RAEL SAN FRATELLO via REUTERS/Scanpix

Kiikede idee tuli kahelt Mehhiko kuntnikult Ronald Rael ja Virginia San Fratello. Tähelepanuväärne kunstiekspositsioon jõudis kahjuks üleval olla vaid 20 minutit, kuid fotod kogusid kiirelt ülemaailmset tähelepanu. 

BBC sõnul läks kunstnikel kiikede valmistamisega koguni kümme aastat ja nende eesmärk oli rääkida piiri probleemist otse, kuid samas humoorikalt. Kiiged paigaldati ajal, mil ekspresident Donald Trumpi ähvardas ehitada piirile seina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles