PILDID JA VIDEO ⟩ Kus on 20-aastane Diary? Pariisis õppiv Senegali parim õpilane on kadunud (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Diary Sow 7. augustil 2020 Senegali pealinnas Dakaris presidendipalees vastuvõtul
Diary Sow 7. augustil 2020 Senegali pealinnas Dakaris presidendipalees vastuvõtul Foto: -/AFP/Scanpix

Prantsuse politsei uurib, kuhu kadus Senegalist pärit Diary Sow, kes õpib Pariisi mainekas Louis-le-Grandi lütseumis ülikooli astumise ettevalmistusklassis stipendiaadina.

Oma kodumaal Senegalis kahel korral parimaks õpilaseks valitud 20-aastast Sow’d nähti viimati 3. jaanuaril ja pärast seda puuduvad tema asukoha kohta andmed, teatab afp.com.

Kui tüdruk pärast jõulupuhkust kooli ei ilmunud, hakkas kooli juhtkond teda otsima, võttes ühendust Pariisis asuva Senegali saatkonnaga.

Ka noore senegaallanna pere ei teadnud ta asukohta, sest kodumaale ta tagasi ei olnud lennanud. Teada on, et varem ei ole ta iialgi koolist puudunud ega ootamatult kadunud.

«Ta on väga kohusetundlik õpilane. Ta kadus nagu vits vette, isegi ta klassikaaslased ja sõbrad ei tea, kus ta on,» sõnas Prantsusmaal tegutseva Senegali õpilasorganisatsiooni esindaja.

Senegali konsulaat kuulutas Sow kadunuks 7. jaanuaril ja Prantsuse politsei asus tüdrukut otsima. Pariisi prokuratuuri teatel ei ole senegaallanna kohta veel ühtegi jälge ega vihjet ja see teeb murelikuks.

Tüdruku pere ja endised õpetajad Senegalis, kaasa arvatud klassijuhtataja Mame Coumba Sagna muretsevad, kus ta olla võib.

Senegali president Macky Sall saatis Prantsuse politseile appi tüdrukut otsima oma riigi parimad kriminaaluurijad. Politseid aitavad ka Sow koolikaaslased, kes helistasid läbi 12 haiglat ja surnukuuri.

Pariisi ülikoolis õppiv senegaallane Moussa Gueye sõnas, et nad jagavad Prantsusmaal Sow foto ja andmetega lendlehti, et äkki keegi on teda kuskil näinud.

Senegaallanna Diary Sow otsimisteated Prantsusmaal Pariisis
Senegaallanna Diary Sow otsimisteated Prantsusmaal Pariisis Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Prantsuse politseil ei ole seni andmeid, et tüdruk oleks röövitud ja tapetud. Kohalik kõmumeedia kirjutas, et tõenäoliselt on senegaallannal kallim, kellega koos ta põgenes. See äritas Prantsusmaal elavaid senegaallasi ja Sow kodukoha Malicouda elanikke.

«Ta ei ole selline, kes põgeneks uisapäisa. Ja kui tal olekski kallim, ei seaks ta tema pärast oma õpinguid ohtu ega katkestaks neid. Tunnen teda piisavalt hästi, ta tahab alati kõike kõige paremini teha ja kõrgemale pürgida,» sõnas kadunud tüdruku tädi Safietou Sow.

Vaestest oludest pärit Diary Sow avaldas oma esimese raamatu «Visage d’un Ange» (Inglinägu) 2019 ja see on menukas.

Teist aastat Pariisi mainekas koolis õppiv tüdruk on oma kodumaal väga populaarne.

Prantsusmaal Pariisis õppiv Diary Sow külastas 7. augustil 2020 Dakaris Senegali presidenti Macky Salli ja kinkis talle oma raamatu
Prantsusmaal Pariisis õppiv Diary Sow külastas 7. augustil 2020 Dakaris Senegali presidenti Macky Salli ja kinkis talle oma raamatu Foto: --/AFP/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles