Mullu traagiliselt surnud George Floydi pere sai NBA korvpallitähelt suure kingituse

Elu24
Copy
Korvpalliliiga NBA supertäht, Brooklyn Netsi mängija Kyrie Irving tegi George Floydi perele suure kingituse.
Korvpalliliiga NBA supertäht, Brooklyn Netsi mängija Kyrie Irving tegi George Floydi perele suure kingituse. Foto: Sarah Stier/Afp/Scanpix

Endine NBA-mängija Stephen Jackson ja mullu politseiniku käe läbi hukkunud George Floyd olid lähedased sõbrad. Jackson avaldas hiljutises podcastis «The Rematch», et NBA klubi Brooklyn Netsi staar Kyrie Irving ostis Floydi perele maja.

Stephen Jackson, kes tundis George Floydi isiklikult, on tuntud, kui suur politseivägivalla vastu võitleja. Pärast Floydi surma on Jackson hoolitsenud sõbra tütre Gianna kasvatamise eest.

Floyd suri 25. mail 2020. aastal 46-aastaselt. Politsei süüdistas narkojoobes ning koroonaviirusesse nakatunud (lahkamisel tuvastati, et mehe organism sisaldas surma hetkel fentanüüli ja metamfetamiini) Floydi võltsitud 20-dollarilise kasutamises. Arreteerimise ajal hoidis politseinik Derek Chauvin põlve Floydi kaelal üheksa ja pool minutit. Niimoodi tekitatud hingamisraskused arvati ka pärast lahkamist mehe surma peamiseks põhjuseks. Kohus Chauvini, keda süüdistatakse ettekavatsemata tapmises ja tema kaaspolitseinike üle leiab aset 8. märtsil 2021.

Lahkunud George Floydi sõber, endine NBA staar Stephen Jackson pidas 11. juunil Minneapolises sõbra mälestuseks kõne. 
Lahkunud George Floydi sõber, endine NBA staar Stephen Jackson pidas 11. juunil Minneapolises sõbra mälestuseks kõne. Foto: STEPHEN MATUREN/AFP/Scanpix

Jackson sõnas podcastis, et täidab lihtsalt oma lubadust.

«Paljud sõbrad on oma abikäe ulatanud. Kyrie Irving ostis neile maja. Tuntud räppari Lil Wayne`i mänedžer kinkis Mercedes Benzi. Tuntud inimestest on palju aidanud veel ka Barbra Streisand,» sõnas Jackson.

Irving andis Floydi perele raha maja ostmiseks juba pool aastat tagasi. Kossustaar on olnud märkimisväärselt aktiivne sotsiaalse õigluse eest võitlemisel. Seda nii väljakul, kui väljaspool väljakut. Eelmisel aastal annetas ta 1 500 000 dollarit naiste NBA mängijate heaks, kes ei olnud nõus WNBA mullis osalema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles