Meteoriidiveinist saab hitt?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meteoriidiveinist saab uus hitt?
Meteoriidiveinist saab uus hitt? Foto: SCANPIX

Astronoomiahuvilised, kes on samas ka veinisõbrad, teie jaoks on midagi uut.

On olemas punane vein, millest olete huvitatud, kuid mida te kindlasti veel maitsnud ei ole, edastab Huffington Post.

Tšiilis elav Briti päritolu astronoom ja veinitootja Ian Hutchenson valmistas maailma esimese punase veini, mis on maitsestatud meteoriidiga.

Veini tegemisel kasutati 4,5 miljardi aasta vanust meteoriiti, mis pärineb Marsi ja Jupiteri vahel asuvast asteroidide vööst.

Vein kannab nime Meteorito ja see on valmistatud Cabernet Sauvignoni viinamarjasordist.

Hutchensoni veinimõis asub Tšiili Cachapoali orus.

Pärast viinamarjade korjamist lasti marjadel 25 päeva käärida, enne kui alustati aasta kääritamisprotsessi, milles lisati juurde ka meteoriit.

Hiljem lisati juurde teist Cabernet Sauvignoni, milles ei olnud meteoriiti.

«Tahtsin teha veini, mis annaks võimaluse tunda kosmilist maitset. Seda veini juues jood samas universumi algusajast pärit elemente,» selgitas veinitootja.

Hutchenson laenas meteoriidi USA kollektsionäärilt. Tegemist on Atacama kõrbest leitud meteoriidiga, mis langes sinna umbes 6000 aastat tagasi.

Ebatavalist veini saab osa Hutchensoni observatooriumist Centro Astronomico Tagua Tagua. Kuid tal on plaanis seda ka eksportida.

See vein on veinide seas haruldane. Samas on ka varem tehtud kosmosega seotud alkohoolset jooki.

Austraalia õlletehas valmistas õlle, mille tegemisel kasutati kosmoselaevas ja rahvusvahelises kosmosejaamas kasvanud taimi.

Pilti vaata siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles