MILJONID JA KOHTUASJAD ⟩ Terav vastuolu Huawei asutaja tütarde vahel

Elu24
Copy
Meng Wanzhou (vasakul) ja Annabel Yao (paremal).
Meng Wanzhou (vasakul) ja Annabel Yao (paremal). Foto: The Canadian Press/PA Images, Represented by ZUMA Press, Inc./Scanpix

Kuulsa Hiina ärimehe ja Huawei omaniku tütred Annabel Yao ja Meng Wanzhou on küll mõlemad jõukast perest, kuid ühe tütre askeldused politseiga on muutnud naise elu lõplikult. 

Noorem tütar Annabel Yao jäi meedia vaatevinklisse, kui alustas blogimisega populaarsel Hiina saidil Weibo, mis sarnaneb idee poolest Twitterile. Just seal lehel andis noor naine teada, et on sõlminud lepingu meelelahtusufirmaga Beijing Th Entertainment Co. Debütandist tütar on lõpetanud ka maineka Harvardi Ülikooli, kus neiu õppis kodeerimist. 

«Hoolimata sellest, et mulle meeldivad koodid, kuulub mu süda siiski moele, reklaamile ja meelelahutusele,» tunnistab Yao Global Timesile. 22-aastane Yao kuulub tänu oma isa maailmakuulsale firmale Hiina rikkaimate inimeste sekka. 

Yao vanema õe Meng Wanzhou elu pole olnud aga sugugi nii lilleline. Aastal 2018 arreteriti naine Kanadas Vancouveris, mil naist süüdistati rahapettuses ja vandenõus mitmete rahvusvaheliste intitutsioonide vastu. Naist peetakse peale kinnipidamist justkui etturiks USA ja Hiina vahelises rivaalitsemises. 

Samal päeval kui Yao tuli välja oma suurte uudistega alustada meelelahutuses, oli Meng hoopiski kohtus, kus arutati eelmisel suvel naise postkasti ilmunud «viit kuni kuut» surmaähvardust. 

Õdede suured elustiilierinevused on lahvatanud internetis arutelu, olles Hiina twiiteri-laadses äpis Weibo, üks populaarsemaid teemasid. Kui Mengi surmaähvardused on pälvinud 180 miljoni inimese tähelepanu, siis Yao rõõmustavad uudised artistina alustamisest koguni 640 miljonit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles