TURISTI UNELM ⟩ Kui «Avatari» maailma pesad oleks AirBnbs, maksaks need hingehinda

Spekter
Copy
«Avatar»
«Avatar» Foto: Filmikaader

James Cameroni lavastatud «Avatari» frantsiis, mille esimene film tuli välja aastal 2009, saab peagi täiendust nelja filmi näol, mis nüüdseks juba peaaegu purki on saadud. Filmid viivad vaataja seni vaid põgusalt nähtud imelise Pandora maailma kaugematesse paikadesse, mille esimesed avaldatud kaadrid ähvardavad koroona tõttu kodus passivatele rännuhingedelele eriti suure reisiigatsuse peale ajada.

Avatari produtsent Jon Landau avaldas ühismeedias foto filmikunstnik Jonathan Bachi nägemusest sellest kaunist maailmast, millele linaloos arvutigraafika loomisel tuginetakse. On selge, et filmitegijate eesmärk on luua sedavõrd paradiisilik filmimaailm, millesarnast veel iialgi kinolinal nähtud pole ning millega suudavad meie planeedil konkureerida veel vaid mõned haruldased inimasustusest reostamata paigad. Nagu Slashfilm teravmeelselt märgib, siis kui äsja avaldatud fotol oleks kujutatud reaalselt eksisteerivat troopilist AirBnb majutuspaika, siis maksaks see kindla peale hingehinda.

Vaata, milline hakkab ülejäänud Pandora järjefilmides välja nägema:

2009. aastal maailmas 3D filmide sensatsiooni vallandanud ja üle 2,7 miljardi dollari kassatulu teeninud suurejoonelise saaga kaks järge on praeguseks filmimise perioodi juba lõpetanud ning on juba järeltöötluses: nii «Avatar 2» kui ka «Avatar 3» läksid võttesse samal ajal, augustis 2017, ning filme vändati paralleelselt. Samamoodi tehti ka neljanda ja viienda filmiga, mis hetkel on filmimisel. Täpsustuseks olgu öeldud, et ehkki filmimise osa on kahtlemata keerukas ja vaevanõudev protsess, siis «Avataride» puhul võib arvata, et järeltöötlus võib isegi suurem töö olla, kuna film toetub märkimisväärselt arvutigraafikale.

Filme on kinodesse oodata detsembrikuus 2022, 2024, 2026 ja 2028 – aasta hiljem kui enne koroonat planeeritud.

Peaosades astuvad üles Zoe Saldana ja Sam Worthington, kõrvalosades näeme aga võimsat staaride paraadi: Sigourney Weaver, Kate Winslet, Vin Diesel, Edie Falco jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles