Suri maailmakuulus mustkunstnik Siegfried Fischbacher

Elu24
Copy
Mustkunstnike duo Siegfried & Roy. Siegfried on vasakul, Roy paremal.
Mustkunstnike duo Siegfried & Roy. Siegfried on vasakul, Roy paremal. Foto: imago stock&people, via www.imago-images.de/imago images/Horst Galuschka/Scanpix

Tuntud mustkunstnike duo Siegfried & Roy fänne on tabanud järjekordne kaotus. Kõigest 8 kuud pärast Roy Horni surma on meie seas lahkunud ka Siegfried Fischbacher. Ta oli 81-aastane, vahendab TMZ.

Saksa päritolu meelelahutaja Siegfried Fischbacher , kes on enimtuntud Las Vegase mustkunstnike ja tiigritaltsutajate duost Siegfried & Roy, teatas paar päeva tagasi, et tal on kõhunäärmevähk. Mees suri oma Las Vegase kodus kolmapäeval, 13. jaanuaril.

Kauaaegne mustkunstnik oli just teatanud oma diagnoosist ja kuigi talle tehti pahaloomulise kasvaja eemaldamiseks pikk operatsioon oli vähk selleks ajaks kaugemale levinud. Kuuldavasti vabastati Siegfried haiglast tema enda soovil, sest mees soovis oma viimased päevad veeta kodus. 

Kaheksa kuud tagasi, 2020. aasta mais suri Siegfriedi partner Roy Horn, kes oli nakatunud koroonaviirusesse. Mustkunstnike duo Siegfried & Roy tegid endale nime Las Vegases, eriti just esinemiste poolest, kus nad jagasid lava koos valgete tiigrite ja lõvidega.

Duo esines koos neli aastakümmet ja oli kõige paremini tuntud The Mirage'is 1990. aastast kuni 2003. aastani kestnud sõuga, mis oli Las Vegases üks kõige külastatavam etteaste.

Saksa päritolu meelelahutajad olid sunnitud oma aastaid kestnud esinemise 2003. aasta oktoobris katkestama, kui Roy sai esinemise ajal laval infarkti, vahendab Elu24.

Saksa päritolu meelelahutajad Roy Horn ja Siegfried Fischbacher. Maailmatuntud mehi teati paremini duo nime Siegfried & Roy järgi. 
Saksa päritolu meelelahutajad Roy Horn ja Siegfried Fischbacher. Maailmatuntud mehi teati paremini duo nime Siegfried & Roy järgi. Foto: Globe Photos / MediaPunch via www.imago-images.de/imago images/MediaPunch

Asja tegi veelgi hullemaks asjaolu, et etenduses osalenud tiiger Montecore, tajus väidetavalt, et Roy oli hädaohus ning üritas teda aidata sellega, et lohistas mehe kaelapidi lavalt minema, põhjustades talle eluohtlikke vigastusi. Aastate jooksul avaldas Roy arstidele oma paranemisega jätkuvalt sügavat muljet ning hoolimata kõne- ja liikumisraskustest astus mees 2009. aastal taas lavale.

Mõlemad mehed olid pärit Saksamaalt ja nad kohtusid 1957. aastal kruiisilaeval, kus mõlemad töötasid. Sealt sai alguse nende 50 aastat kestnud karjäär meelelahutusmaailmas. «Tegime seda, mida tegime armastusest, mitte edu või raha pärast. Austasime üksteist sügavalt. Kasvasime üksteist sõna otseses mõttes: mina lõin Roy ja Roy lõi Siegfriedi,» rääkis Siegfried aastaid tagasi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles