Megadiil NBAs: Houston Rocketsi viskekahur vahetab klubi, tehingus osaline ka Läti kossutäht

Elu24
Copy
Korvpalliliiga NBA klubis Houston Rocketsis pallinud superstaar James Harden siirdub Brooklyn Netsi ridadesse.
Korvpalliliiga NBA klubis Houston Rocketsis pallinud superstaar James Harden siirdub Brooklyn Netsi ridadesse. Foto: Carmen Mandato/AP/Scanpix

Meediahiiud The Athletic ja ESPN andsid teada, et korvpalliliiga NBA klubi Brooklyn Nets on enda rivistusse hankinud supertähe James Hardeni.

Houston Rocketsis pikalt säranud Harden valiti NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks 2018. aastal. Kuna klubil tervikuna liiga hästi ei läinud, siis andis NBA kuulsaim habemik enne hooaja algust mõista, et soovib Rocketsist lahkuda. 

ESPNi teatel vahetas Brooklyn Nets Hardeni vastu nii mängijaid, kui andis draft`i valikuõigusi. Lisaks Houstonile osales diilis kolmanda osapoolena Cleveland Cavaliers.

Rockets saab Hardeni vastu kamaluga järgmiste aastate draft`i valikuid: kaks 2022. aasta esimest valikut ning 2024. ja 2026. aasta esimesed valikud lähevad nüüd Houstonisse.

Läti väikelinnas Cesises sündinud Brooklyn Netsi ääremängija Rodions Kurucs (vasakul) vahetab peagi Netsi särgi Houston Rocketsi vormi vastu. 
Läti väikelinnas Cesises sündinud Brooklyn Netsi ääremängija Rodions Kurucs (vasakul) vahetab peagi Netsi särgi Houston Rocketsi vormi vastu. Foto: Mike Ehrmann/USA TODAY Sports/Scanpix

Brooklyn loobub Caris LeVertist, Dante Exumist, lätlasest Rodions Kurucsist, kes siirudvad Rocketsisse. Kui kaks viimast jäävadki esialgu Houstonisse, siis LeVert vahetatakse Indiana Pacersi võtmemängija Victor Oladipo vastu. Megadiiliga saavad ka senised Netsi mängijad Jarret Allen ja Taurean Prince endale uued koduklubid.

Kevin Durant nr 52 (vasakul) ja James Harden on koos pallinud USA rahvuskoondises, nüüd hakkavad nad mestis mängima ka ühes klubis - Brooklyn Netsis.
Kevin Durant nr 52 (vasakul) ja James Harden on koos pallinud USA rahvuskoondises, nüüd hakkavad nad mestis mängima ka ühes klubis - Brooklyn Netsis. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Nüüd täitub Hardeni unistus. Ta saab mängida koos superduo Kevin Duranti ja Kyrie Irvingiga. Rockets loodab jällegi tulevaste draftivalikutega ehitada tõusu NBA tippklubide sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles