Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Keset matši infarkti saanud hokistaar lõpetab karjääri

Copy
11. veebruaril 2020. seiskus jäähokimatši ajal Kanada tähe Jay Bouwmeesteri süda. Defibrillatori abiga saadi mehe süda taas tuksuma.
11. veebruaril 2020. seiskus jäähokimatši ajal Kanada tähe Jay Bouwmeesteri süda. Defibrillatori abiga saadi mehe süda taas tuksuma. Foto: Jack Dempsey/APScanpix.

Kanada jäähokitäht Jay Bouwmeester teatas uhke ning pika karjääri lõpetamisest. Maailma parimas hokiliigas NHL kokku üle 1200 kohtumises jääle uisutanud kaitsemängija oli tuntud «raudmees», ta suutis ainsatki kohtumist vahele jätmata osaleda tervelt 737 matšis.

Eelmise aasta veebruaris muutus aga kõik. Mehe süda seiskus keset hokimatši. Meditsiinitöötajad pidid abiks võtma defibrillaatori, et St. Louis Bluesi hokimehel süda uuesti lööma hakkaks. Hiljem paigaldati 37-aastasele Bouwmeesterile südamestimulaator.

Pärast möödunud aasta õudushetki ei ole Kanada hokihiilgus enam jääareenile naasnud. Bouwmeester kuulub haruldasse «kolme kulla klubisse», ta on võitnud Stanley Cupi ja nii olümpia- kui ma maailmameistrivõistluste kuldmedali.

Nüüd, enne NHLi uue hooaja algust, teatas kanadalane, et hokimängija põli on tema jaoks minevik.

«Olen olnud sellel karussellil liiga kaua. Tean, et ratas ei lakka iial veeremast. See on olnud võimas töötegemine ja pean ennast saadud kogemuste eest õnnelikuks inimeseks,» ütles ta NHLi kodulehel.

Kanada kaitsja alustas NHLis 2002. aastal, karjääri jooksul esindas ta lisaks Bluesile veel Florida Pantherist ja Calgary Flamesi. Olümpiavõitjaks krooniti Kanada 2014. aastal Sotšis, MMi kulla sai mees kaela 2003. ja 2004. aastal. Stanley karika võitis hokilegend 2019. aastal St.Louis Bluesiga.

Tagasi üles