VARSTI KINOS ⟩ Oscari-mehed reas: Denzel Washington ja Rami Malek peavad jahti mõrvarlikule Jared Letole

Liina Suvi Ristoja
, Kinoportaali toimetaja
Copy
Denzel Washington põnevusdraamas «Väikesed asjad» (The Little Things)
Denzel Washington põnevusdraamas «Väikesed asjad» (The Little Things) Foto: Filmikaader

Peatselt on koitmas lootus taas kinodesse pääseda ning üheks suuremaks vaatamisväärsuseks on «Teneti» ja «Wonder Womani» kodustuudio Warner Brosi kõrgete panustega põnevusdraama «Väikesed asjad» (The Little Things). 

Näitlejate valikul pole filmis kokku hoitud: mehise peaosatäitjate kolmik koosneb puha Oscari-võitjatest, kelleks on Denzel Washington, Rami Malek ja Jared Leto. Nimekirjale otsa vaadates on treilerit piilumatagi selge, kes selles sarimõrvari tabamise draamas politsenik ja kes pätt: meetodnäitlejana keerukatest psühholoogilistest rollidest tuntud Jared Leto võtab taaskord enda kanda pahalase naha, samas kui Washingtonist saab talle omaselt süümepiinades vaevlev politseinik, kelle hinge närivad minevikuvarjud. Freddei Mercury kehastamise eest «Bohemian Rhapsodys» Oscari võitnud Rami Malek astub üles kõrge politseiametnikuna, kelle õlgadel lasub vastutus tabada armutu sarimõrvar ning vastu võtta otsuseid, mis ehk avalikkuse ette tulles talle head valgust ei heida.

Tegemist on Warner Brosi teise filmiga kogu 2021. aasta menüüst, mis jõuab stuudio radikaalse uue levistrateegia raames lisaks kinodele paralleelselt ka voogedastusse – täpsemalt Warneri emafirmale kuuluvale ja Eestis (veel?) mitte levivasse HBO Maxi. Esimene oli jõulude paiku välja tulnud «Wonder Woman 1984». 

Lugu pärineb Clint Eastwoodi lavastatud 90ndate hittfilmi «Täiuslik maailm» stsenaristi John Lee Hancocki sulest, kes on sedapuhku ka filmi lavastanud. Režissöörina paistis mees viimati silma Netflixi filmiga «The Highwaymen» (2019), milles Kevin Costner ja Woody Harrelson kurikuulsate maanteeröövlite Bonnie ja Clyde'i tabajatest politseinikke kehastasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles