PILDID ⟩ Pühajärve legendaarne laululava lammutatakse. Mis tuleb asemele?

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Pühajärve laululava lammutustööd olid teisipäeval täies hoos.
Pühajärve laululava lammutustööd olid teisipäeval täies hoos. Foto: Monika Otrokova / Otepää vallavalitsus

Pühajärve laululava on inimestele meelelahutust pakkunud juba aastakümneid ja seal on läbi aastate esinenud hulga artiste. Sel nädalal algasid aga legendaarse peopaiga lammutustööd. 

Otepää vallavalitsusest öeldi Elu24-le, et vald ostab vana asemele uue mobiilse lava. «Mobiilne lava otsustati muretseda just seetõttu, et seda on võimalik kasutada erinevatel vabaõhusündmustel ka mujal Otepää vallas,» sõnas Otepää vallavanem Jaanus Barkala Elu24-le.  

«Uue lava orienteeruv maksumus on 75 000 eurot ja raha tuleb valla eelarvest,» lisas valla kommunikatsioonijuht. Laululava ostetakse pärast uute pinkide ja esitlusplatsi valmimist.

Pühajärve laululava lammutustööd
Pühajärve laululava lammutustööd Foto: Monika Otrokova / Otepää vallavalitsus

«Kahjuks oli Pühajärve laululava täielikult amortiseerunud ja ohtlikuks muutunud, mistõttu tuli ka selline otsus,» selgitas Barkala.

Senimaani pidid kõik kontserdikorraldajad tulema kohale oma lavaga, mille ülespanek oli ka mõnevõrra keeruline, kuna vanad konstruktsioonid segasid. Vana, lagunenud ja väsinud välimusega lauluava varjas ka vaadet kaunile Pühajärvele.

Seega otsustati rajatis lammutada täies mahus koos maapealsete vundamendiosadega ja betoonplatsidega. Pärast selle lammutamist krunt heakorrastatakse ja sinna tuleb väljak, kus saavad esineda laulukoorid ja tantsu- ning teatritrupid.

Uut mobiilset lava saab vallavanema kinnitusel kasutada vabaõhusündmustel ka mujal Otepää vallas.

Pühajärve laululava.
Pühajärve laululava. Foto: Valdur Sepp

Laululava lammutamine on osa projektist «Pühajärve pargi Pühajärve rannapargi arendamine puhkealaks ja esinemispaigaks». Projektitegevuste tulemusel kaetakse tantsuplats kivisillutisega ning renoveeritakse istmestik koos treppidega. Lisaks sellele renoveeritakse Pühajärve rannapargi valgustus, uuendatakse laste mänguväljakut, rajatakse välijõusaal, jne.

1951. aastal korrastati Pühajärve rannapargis teed ja ehitati vabaõhulava  tantsupõrandaga ning spordiväljak. Lisaks seati üles ka kiik. Laululava ja selle ümbrust  hakati kasutama suurüritusteks nagu jaaniõhtud ja noorte suvepäevad.

Praegune Pühajärve laululava ehitati ilmselt 1989. aastal, mõningatel andmetel ka 1987. aastal. Projekti koostas K-Projekt ja selle autoriks oli arhitekt Andres Põime. Laululava renoveeriti 1994. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles