Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KASIINOKURAT VÕTTIS OMA Aastas seitse miljonit dollarit teeniv NHLi täht läks pankrotti

Copy
NHLi hokistaar Evander Kane (nr 9) vaidle jääareenil kohtunikega. Kohtumajas vaidlemiseks enam ei lähe: mees on pankrotis.
NHLi hokistaar Evander Kane (nr 9) vaidle jääareenil kohtunikega. Kohtumajas vaidlemiseks enam ei lähe: mees on pankrotis. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Maailma tugevaima jäähokiliiga NHLi klubi San Jose Sharksi tähtründaja Evander Kane kuulutas välja eraisiku pankroti, kirjutas The Athletic.

Cap Friendly lehe andmetel ulatub Kane`i hokikarjääri jooksul teenitud brutosumma üle 52 miljoni dollari. Kuid mehel on hetkel võlgu 26,8 miljonit dollarit.

Mehe varanduse suuruseks hinnatakse umbes 10 miljonile dollarile, kuid see koosneb peamiselt kinnisvarast.

Oma viimase miljonilepingu kirjutas Kane alla 2018. aastal. Ta signeeris kontrahti, mille alusel teenib seitsme aasta jooksul võimsad 49 miljonit dollarit.

Pankrotiavalduse kohaselt võib juhtuda, et Kane järgmisel hooajal ei mängigi. Põhjuseks esimese lapse, mullu suvel sündinud tütre, Kensingtoni terviseprobleemid. Hooaja vahele jätmine halvendaks veelgi mehe majanduslikku olukorda, sest sel juhul jääks lihtsalt mehel palk saamata.

Evander Kane 2019. aasta ESPY auhindade tseremoonial punasel vaibal koos abikaasa Anna Kane`iga.s
Evander Kane 2019. aasta ESPY auhindade tseremoonial punasel vaibal koos abikaasa Anna Kane`iga.s Foto: Tony Michaels/ROT/Capital PicturTony Michaels/ROT/Capital Pictures/TM/ROT/Capital Pictures/Scanpix

Väravakütil on probleeme mängusõltuvusega. Kui tema koduklubi 2019. aastal Vegase Golden Knightsiga mängimas käis, lahkus mees vastu hommikut ühest Las Vegase kasiinost kaelas 500 000 dollariline võlakoorem. Ühe teise kasiino ees on hokitähe võlg 1,5 miljonit dollarit. 

Avaldusest selgub, et mehel on seitse ülalpeetavat, kes koos temaga elavad: tütar, õde, ema, isa, kaks onu ja vanaema.

San Jose Sharksi litrivõlur pole esimene profiatleet, kes pankrotti läheb. Selle tee on läbi käinud ka poksilegendid Mike Tyson ja Evander Holyfield. NHLi kuulsustest on pankroti välja kuulutanud ka Jack Johnson, Darren McCarty ja Bryan Trottier.

Evander Kane Buffalo Sabresi särgis 2016.aastal.
Evander Kane Buffalo Sabresi särgis 2016.aastal. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix

29-aastane Kane on NHLis mängitud 12 põhihooaja 713 mänguga visanud 242 väravat ja andnud 215 väravaga lõppenud söötu.

Tagasi üles