KARMID KAADRID ⟩ Musta nimekirja kantud Trumpi toetajad väänatakse lennujaamas maha

Elu24
Copy
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: Youtube/ Joseph Morris

Internetis levivad videod, kuidas USA eri lennujaamades kasutavad turvamehed jõudu, et vihaseid reisijaid talitseda. Videotest võib aimata, et tegemist on pärast Kapitooliumi rünnakut musta nimekirja kantud Trumpi toetajatega ja reisijatega, kes lennukis räuskama hakkasid.

Lennukeelde hakkas nii mõnigi lennufirma kehtestama pärast seda, kui sisejulgeolekukoja esimees Bennie G. Thompson kutsus üles panema Kapitooliumi rünnakus osalenuid nn musta nimekirja. 

«Arvestades USA kapitooliumile suunatud õudset siseriiklikku terrorirünnakut, soovitan tungivalt transpordi julgeoleku administratsioonil ja föderaalsel uurimisbürool kasutada oma ametivõimu, et koostada kõigist tuvastatud isikutest lennukeelunimekiri,» avaldas Thompson.

Reutersi info kohaselt katkestas Alaska Airlines reedel 14 reisija lennud, lisaks said nad eluaegse lennukeelu. Põhjuseks oli lubamatu käitumine lennureisil Washingtonist Seattle'isse. Alaska lennufirma Seattle'i esindaja sõnul keeldusid reisijad maski kandmisest, lärmasid, vaidlesid ja ahistasid meeskonnaliikmeid. 

USA Today andmetel eemaldas Washingtoni–Minneapolise lennult kaks reisijat ka Delta Air Lines.

American Airlinesi reisilt on aga pärit video, milles lennuki kapten ähvardab märatsevaid reisijaid lennukist eemaldada. Reisija Amanda Head, kes video Twitterisse posititas, räägib, et hoiatus järgnes reisijate valjuhäälsetele hüüdudele  «Fight for Trump» ja «USA». 

American Airlinesi stjuardesse esindav ametiühing, professionaalsete stjuardesside assotsiatsioon (APFA), avaldas muret, et reisijad näitasid välja poliitiliselt motiveeritud agressiooni teiste reisijate ja meeskonna vastu. APFA president Julie Hedrick tunnistas, et tal on mure lennumeeskonna turvalisuse pärast, ja seda on veel vähe öeldud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles