VIDEO Uskumatu: Inglismaa vutikohtunik tunnistas oma jämedat eksimust

Elu24
Copy
Eksimust tunnistanud Inglismaa jalgpallikohtunik Michael Oliver.
Eksimust tunnistanud Inglismaa jalgpallikohtunik Michael Oliver. Foto: ADRIAN DENNIS/Pool via REUTERS/Scanpix

Liverpooli ja Hollandi jalgpallikoondise tähtmängija Virgil Van Dijk sai eelmise aasta oktoobris rängalt vigastada, kui teise Inglismaa klubi - Evertoni  – väravavaht Jordan Pickford teda sisuliselt haiglavoodisse taklas.

Van Dijk pidi tänu väravavahii jõhkrutsemisele läbi tegema põlveoperatiooni ning tema jalgpalliväljakutele naasmise päev näib olevat kauges tulevikus.

Foto: LAURENCE GRIFFITHS/Pool via REUTERS/Scanpix

Kohtumist juhtinud ja skandaali tekitanud olukorda pealt näinud kohtunik Michael Oliver on nüüd möönnud, et ta mõistis situatsiooni valesti, kui lubas Evertoni kollkipril mängu jätkata.

«Oleks pidanud edasi mängima suluseisuolukorrast, nagu me tegime, kuid Pickfordile oleks tulnud määrata küll teistsugune karistus,» rääkis Oliver Daily Mailile.

Foto: LAURENCE GRIFFITHS/Pool via REUTERS/Scanpix

Videolt on näha, kuidas Pickford hüppab ohtlikult täpselt Van Dijki jalgadesse ja põhjustab sellega hollandlasele raske põlvetrauma.

«Alguses mõtlesin, et penaltit ei saa ju määrata, sest tegemist oli suluseisuga, kuid selle pidin enne kindlaks tegema,» rääkis Oliver.

Oliver on nüüdseks videot edasi-tagasi vaadanud mitmeid ja mitmeid kordi. Matši ajal keskendusid kohtunikud sellele, et selgitada kas tegemist oli suluseisuga või mitte ning Pickfordi jõhker taklamine jäi kahe silma vahele.

«Me ei analüüsinud taklamissituatsiooni piisavalt. Oleks pidnaud vilistama suluseisu ja seejärel Pickfordile punase kaardi. Kui vaatan seda hetke videost, siis imestan, et keegi mängijatest ei nõudnud punast kaarti,» rääkis kohtunik.

«Ei näinud suurt pilti, vaid keskendusime liialt ühele detailile,» tunnistas Oliver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles